Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

'Den Deugniet' als mascotte voor de 'Kinderen zonder papieren'

'Den Deugniet' als mascotte voor de 'Kinderen zonder papieren'

In Antwerpen is de aftrap gegeven van een actie van Kinderen zonder papieren tegen het opsluiten van kinderen zonder papieren in gesloten centra. In België en vooral in Vlaanderen, worden onschuldige kinderen in gesloten centra ondergebracht. Met andere woorden, kinderen worden achter tralies opgesloten. De cijfers zijn hallucinant zoals bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag :152 in 2004, 510 in 2005, reeds 627 in 2006.

L1010244.jpg

Het beeldje van 'Den Deugniet' is tot mascotte van de actie gemaakt. Een kind moet in vrijheid kunnen opgroeien en 'den deugniet' kunnen uithangen. Bij rechtszaken wordt een 'moeilijke jeugd' dikwijls aangehaald als verzachtende omstandigheid voor het plegen van latere misdaden. Deze kinderen hebben, volgens de actievoerders, dankzij de minister een 'moeilijke jeugd'. Deze kinderen zullen het extra moeilijk krijgen om op te groeien tot normale volwassenen.
Meer info op http://www.kinderenzonderpapieren.be/

L1010274.jpg

Jozef Hertsens hield een toespraak waarin hij iedereen opriep op 15 april mee op te stappen in de manifestatie tegen de opsluiting van 'Kinderen Zonder Papieren'

L1010263.jpg

Den Deugniet werd een ketting met een bol aan zijn been bevestigd.

L1010269.jpg

Uiteraard past dit beleid tevens in het afschrikkingsbeleid dat de minister voert : radio trottoir en andere communicatiemiddelen werken efficiënt in deze. ‘Don’t go Belgium; they put your children behind bars there; without any reason.’

Knappe reportage Luc :-)

Knappe reportage Luc :-)