Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Video] MO*-debat over duurzame landbouw

[Video] MO*-debat over duurzame landbouw

Om de strijd tegen armoede aan te binden, hebben de lidstaten van de VN zich ertoe verbonden tegen het jaar 2015 de Millenniumdoelstellingen te realiseren. De Universiteit Hasselt organiseerde een Millenniumdoelstellingen-driedaagse rond voedselzekerheid. Er was plaats voor een debat rond duurzame landbouw, gemodereerd door MO*-magazine, met Thierry Kesteloot (Oxfam Solidariteit) en Ignace Coussement (adviseur Boerenbond en directeur AgriCord).
Wat loopt er mis in het huidige model van landbouw, handel en consumptie? En is er ruimte voor alternatieve methoden?

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

reportage

Erg professionele reportage, chapeau!! Meer van dat...

vriendelijke groeten

reactie op debat over duurzame landbouw door Limburgs Sociaal Fo

Zette je enkele jaren geleden de Noord-Zuid-beweging en de Boerenbond in een debat tegenover elkaar, dan kreeg je gegarandeerd vuurwerk of zelfs regelrechte scheldpartijen. Zet je vandaag een vertegenwoordiger van Oxfam en Boerenbond naast elkaar, dan verzand de discussie in een slaapverwekkende vertoning met vooral wat ongemakkelijk aandoend, schaapachtig gelach zonder duidelijke standpunten. Wat is er aan de hand?

een reactie op : http://blog.lsf.be/?p=44

PS INDYMEDIA'S verificatiemethode sluit blinde mensen uit, die kunnen geen prentjes lezen - digtale democratie?

Reactie op uitsluiting blinde mensen

Steven heeft kritiek op de digitale nieuwsbijdragen, zijnde dat ze niet toegankelijk zijn voor visueel gehandicapten... Op mijn pc heeft deze reportage gewoon ook een audiospoor. Ik zie dus niet echt een probleem.
Wat hij verder zegt over de brave houding tegenover elkaar is juist, maar dat is niet nieuw, dat is een trend die al enkele jaren bezig is.

MO*-debat

Heel professioneel aangepakt. Bondig, to the point en zeer goede intervieuws!
Doe zo verder zou ik zeggen! Je hebt je talent gevonden...

De markt werkt niet

Ik vind de uistrpaak van de man van de boerenbond over de vrije markt toch wel redeloijk straf.
"Vrije markt leid tot monopolie vorming zelf ogilopolie vorming, ... en dat van de boerenbond."

foutje

Er zit wel een piepkleinfoutje bij de commentaarstem. De twee sprekers en hun functies worden in het begin door elkaar gehaspeld.

Mea culpa. Zo vaak

Mea culpa. Zo vaak beluisterd en bekeken en dan nog...