Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Linux op zondag: Ubuntu install party

Linux op zondag: Ubuntu install party

Op zondag 22 april kon je bij Indymedia.be terecht om Ubuntu – een vrij en gratis alternatief voor Microsoft Windows – te installeren op je computer. Zo'n twintig mensen kwamen met laptops en computers naar Brussel om de nieuwe versie van Ubuntu, die op donderdag 19 april verscheen, uit te proberen.

001_DSC_5959_450.jpg

Ondanks het mooie weer zat de keuken van Indymedia.be zondag aardig vol met computergebruikers die Ubuntu wilden uittesten, installeren of zich gewoon wilden informeren over vrije software – software die je vrij mag gebruiken, kopiëren en aanpassen. De aanwezigen waren vooral mensen die hun computer voor alledaagse dingen gebruiken: teksten typen, e-mails versturen, op het internet surfen, ... In plaats van 329 euro te betalen voor Windows Vista, kan je dat soort werk immers perfect uitvoeren met Ubuntu.

Rond 14 uur stopten we de eerste installatie-cd in een van de laptops: het feestje kon beginnen. Met wat geluk is een Ubuntu-installatie vrij eenvoudig, gewoon de stappen volgen en je bent binnen het half uur klaar. We installeerden zondag vooral Ubuntu naast Windows: je kan dan bij het opstarten van je computer kiezen tussen Windows of Linux.

De aanwezigen waren nadien zeer tevreden: velen hadden iets bijgeleerd van elkaar of zich gewoon een namiddag goed geamuseerd met hun computer. De meesten gingen naar huis met een computer met daarop een fonkelnieuwe Ubuntu-installatie.

001_DSC_5967_450.jpg
001_DSC_5974_450.jpg

Zeer geslaagde

Zeer geslaagde namiddag!!!
Dank aan de indy-medewerkers die hun zondag opofferden om dit mogelijk te maken.
Meeste dank gaat uit naar Han ( de linux-man) die in mijn geval toch mijn laptop volledig klaar heeft gemaakt voor ubutnu-feisty en werkt zoals het moet
De draadloze verbinding werkt thuis goed, maar ik heb wel geen WEP meer :( , hopelijk valt er een oplossing hier of daar te vinden...........

Organiseren jullie bij de volgende ubuntu-release (oktober) weerom een ubuntu install-party?

groeten

Paul

Ubuntu-party

Ben zelf niet geweest maar wil er op de volgende party zeker bij zijn.

Volgende install party

Yep, het is de bedoeling om bij elke Ubuntu release een install party te organiseren. Een van de ideeën is om dan ook Ubuntu kort voor te stellen (in plaats van enkel te installeren): wat is het, van waar komt het, wat is vrije software, ...

ubuntu

ik ben een redelijk ervaren ubuntu gebruiker , voor problemen mogen mensen uit het leuvense mij contacteren, behalve draadloos, das mijn ding niet.

ubuntu

http://computertip.googlepages.com/ubuntulinux
deze pagina zeker gebruiken voor je begint te installeren

Tags