Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Free Muntader al-Zaidi! (ook jij kan helpen)

Free Muntader al-Zaidi! (ook jij kan helpen)

muntadar.jpg

De 28-jarige journalist Muntadar al-Zaidi is op korte tijd uitgegroeid tot het symbool van het verzet tegen de Amerikaanse bezetting. Hij doorbrak het protocol op een persconferentie van Bush, noteerde niet braaf de gebruikelijke gemeenplaatsen van de president of stelde geen voorgeprogrammeerde vraag, maar mikte zijn twee schoenen naar het hoofd van Bush. De Amerikaanse president die nog vijf weken in het Witte Huis mag blijven, wist de schoenen handig te ontwijken. "Zoals ik ook altijd de vragen ontwijk," grapte hij achteraf.

Muntadar werd stevig aangepakt door aanwezige veiligheidsmensen. Op de plek waar ze hem toetakelden, bleef een bloedvlek achter. Hij wordt nu nog altijd vastgehouden en riskeert een gevangenisstraf van twee jaar. In Irak werd al twee dagen na elkaar betoogd voor de 'shoe thrower'. Het tv-station waar hij voor werkt vraagt zijn onmiddellijke vrijlating en hoopt op solidariteit van andere media.

Die van ons kan hij wel krijgen. Je kan een petitie tekenen of bellen naar de Iraakse ambassade in Brussel: 02.374.41.38. Mailen kan ook: ambassade.irak@skynet.be (echt waar!).

"Our defence of Zaidi will be based on the fact that the United States is occupying Iraq, and resistance is legitimate by all means, including shoes," zei de advocaat die Muntadar wil verdedigen.

http://www.ipetitions.com/petition/montather/

Gooi zelf met schoenen

Er is ondertussen een leuk spelletje waar je zelf met schonen kan gooien

http://play.sockandawe.com/

Er is natuurlijk ook al een facebookgroep ter ondersteuning van Muntadar al-Zeidi

http://apps.facebook.com/causes/175481

Wel, misschien moeten ze 'm

Wel, misschien moeten ze 'm toch maar vrijlaten, wie wat is er intussen al met 'm gebeurd?
Er zijn trouwens supergrappige t-shirts van dit te vinden op het internet. Hier bijvoorbeeld allshirtshops.com

International Shoe Throwing Day !

Informatie over het evenement
Organisator: Fans of Muntazer al-Zaidi
Soort: Feest - Benefiet
Netwerk: Global
Datum en plaats
Datum: woensdag 31 december 2008
Tijd: 0:05 - 23:55
Locatie: Anywhere & Everywhere

www.facebook.com/event.php?eid=40414780901

christophe

Gepost door christophe
16.12.2008