Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

José Bové protesteert tegen uitzetting voorzitter Friends of the Earth

José Bové protesteert tegen uitzetting voorzitter Friends of the Earth


Tijdens de bestorming van het conferentiecentrum, Bella Center kregen de activisten gisteren steun van heel wat ngo's die nog binnen zaten. Sinds dinsdag 15 december werd 80 procent van ngo's uitgesloten. Gisteren werden ook al de ngo's die binnen actie voerden eruit gezet. Zo ook de hele delegatie van Friends Of the Earth.

De Franse boerenleider en Europees parlementslid José Bové protesteerde tegen deze gang van zaken en werd ook bijna gearresteerd. "We dachten dat we binnen de VN een oplossing zullen vinden voor de Klimaatcrisis. Maar wat we zien is dat men op de laatste twee dagen van de top de toegang ontzegt aan ngo's die in het Zuiden op lokaal niveau vechten voor de rechten van de armen, de boeren en de inheemse volkeren. Dit is een schande voor de VN," Zegt José Bové.
Keltoum

Gepost door Keltoum
18.12.2009