Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / mensen zonder papieren

Migratie protectionisme in een vrije markt

België is al een tijdje in de ban van de soap van de Sans Papiers. Hongerstakers, bezette gebouwen en een vierkant draaiend Fedasil. De regisseurs van de soap, de kibbelende ministers Turtelboom en Arena werden zopas vervangen.
Dit is misschien het goede moment om even stil te staan bij de essentie van het probleem. Geen analyse over de politieke stappen die al dan niet moeten worden ondernomen, maar een meer fundamentele invraagstelling van onze benadering van de hele kwestie.

Lees meer / 1 comment(s)

Vluchtelingenwerk Vlaanderen lanceert desesperado.be

"Als de regering snelle beslissingen kan nemen in de bankcrisis dan moet het ook mogelijk zijn om van het regularisatiedossier werk te maken" ( Paul Pataer, voorzitter Vluchtelingenwerk Vlaanderen)

Lees meer / 0 comment(s)

Freya Piryns smokkelt journalist binnen in gesloten asielcentra

Groen!-senator Freya Piryns heeft iets gedaan dat niet mag: ze liet zich op haar rondgang van de Vlaamse gesloten asielcentra vergezellen door een journalist.

"De opsluiting van kinderen is een té belangrijk thema. Ik vind dat de democratische discussie daarover openlijk gevoerd moet kunnen worden," zegt Piryns ter verantwoording van haar overtreding. "Wat het staatsgeheim zou zijn van zulke centra, is mij volstrekt onduidelijk."

Lees meer / 4 comment(s)

Knap staaltje van burgerjournalistiek over kinderen zonder papieren

Kinderen zonder papieren worden nog steeds opgesloten... Maar weten we ook wat dat betekent?
Burgerjournalist Luc Janssens nam uitgebreid de tijd om kennis te maken met Colette en haar jonge kinderen
- opgepakt, opgesloten en terug vrijgelaten. Hoe dat ging en wat dat met ze deed. En met de bejaarde buurvrouw Raymonde uit de Weggevoerdenstraat... Het onbegrip, de angst, de pijn. De vernedering ook. Het resultaat is een reportage waar je stil van wordt, een unieke inkijk in de menselijke kant van dit soort drama.
http://indymedia.be/en/node/25036

Lees meer / 0 comment(s)