Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / natogameover08

Nieuwe militaire transporten voor Amerikaanse oorlogen langs onze havens

Opnieuw wordt via onze havens en luchthavens Amerikaans oorlogsmaterieel naar de oorlogen in Irak en Afghanistan verscheept. Met dank aan de NAVO...

Lees meer / 0 comment(s)

[NATO Game Over!] Op reportage: Hoe het niet moet

Vandaag op stap geweest voor een reportage over NATO-Game over. Het was echt een voorbeeld van hoe het niet moet.
Het begon met het vergeten van GSM.
Dan had ik ook nog het slechte idee om met een nieuw fototoestel op stap te gaan. Dat is een van eerste lessen die ze geven aan fotografen en cameramannen: ga niet op stap met materiaal dat je niet kent. Een fantastisch toestel, zeker weten, maar ik ken het toestel nauwelijks waardoor je nog heel wat aandacht nodig voor het toestel en niet met de reportage.

Lees meer / 3 comment(s)

22 maart : Bomspotters sluiten de NAVO

22 maart 08. Zo'n 1000 mensen uit 17 verschillende Europese landen vertrokken vanmorgen naar het NAVO-hoofdkwartier in Evere om deel te nemen aan de internationale, geweldloze actie NATO GAME OVER. Meer dan 500 mensen werden aangehouden. Desondanks konden de ordediensten niet verhinderen dat meer dan 50 vredesactivisten het militaire terrein opstapten om het te sluiten.

Lees meer / 0 comment(s)

Schrijvers zeggen NATO GAME OVER

Meer dan vijftig Vlaamse auteurs en literaire vertalers publiceren op 18 maart een opiniestuk in De Standaard over de wenselijkheid van de NAVO. Ze schrijven: "Een militaire alliantie die wereldwijd intervenieert en die kernwapens heeft en bereid is ze als eerste te gebruiken, is een gevaar voor de wereldvrede. Laat ons daarom het debat over de wenselijkheid van de NAVO beginnen."

NATO GAME OVER internationaal

Lees meer / 0 comment(s)

NATO GAME OVER promotiefilm

Blijkbaar is er iets misgelopen met onze YouTube pagina. Hieronder de herstelde film:Kijken op YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=lEJuRObbZAg

Lees meer / 0 comment(s)

Amerikaans oorlogsmateriaal in de Antwerpse haven

Hier enkele foto's van vers aangekomen Amerikaans oorlogsmaterieel in de Antwerpse haven, dat dit weekend verscheept wordt naar Irak. Voor meer informatie, lees het vorige bericht.

vrasenedok1kl.jpg

vrasenedok2kl.jpg

vrasenedok3kl.jpg

vrasenedok4kl.jpg

vrasenedok5kl.jpg

Lees meer / 4 comment(s)

Maart 2008: België opnieuw logistieke draaischijf voor oorlog in Irak

In 2003 bleek ons land een logistieke draaischijf voor de oorlog tegen Irak en dat is nu 5 jaar na de Irak-oorlog nog steeds het geval. Momenteel rijden weer een hoop treinen met Amerikaans oorlogsmaterieel naar Antwerpen om verscheept te worden naar Irak. Vredesactie vraagt dat de NAVO-akkoorden die deze transporten mogelijk maken, opgezegd worden. Vredesactie wil dat een einde komt aan de Amerikaanse bezetting van Irak en stapt daarom mee op in de anti-oorlogsmanifestatie op 16 maart.

Lees meer / 0 comment(s)

Een globale NAVO ter vervanging van de VN?

Reeds enkele jaren waarschuwen we voor de sluipende besluitvorming die van de NAVO een globale alliantie moet maken. Als wij de ideeën van Amerikaanse policy makers naast elkaar leggen, lijken ze een frontale aanval op de Verenigde Naties. De NAVO moet ontwikkelen van een Europees-Amerikaanse militaire alliantie tot een globale collectieve veiligheidsorganisatie. Een soort 'Verenigde Naties van the willing', waarbij de eigenlijke Verenigde Naties gemarginaliseerd worden. Is dit een overdreven stelling?

Lees meer / 0 comment(s)

Gentse Actietraining: fotoverslagje

De Gentse actietraining op 1 maart was een succes!
Op de foto's hieronder zie je hoe we op een leuke,
interactieve manier werden klaargestoomd
voor de actie op 22 maart..

Lees meer / 0 comment(s)

Het Belgische NAVO-debat, eindelijk ook in het parlement

Vandaag was er in de Kamer een hoorzitting over de komende Navo-top van Boekarest in april met zowel minister De Crem als minister De Gucht. Het moment om te weten te komen welke standpunten de Belgische regering nu eigenlijk binnen de NAVO verdedigt, dus ging ik eens een kijkje nemen. Het werd een teleurstellende ervaring, want welk standpunt België over heikele onderwerpen zoals missile defense inneemt kwamen we niet te weten. Tenzij de boodschap is dat België geen standpunt heeft en zwijgt tot dat de bondgenoten ons vertellen wat ons standpunt is.

Lees meer / 0 comment(s)

Actietraining Meetjesland - Waasland

Op 8 maart in Eeklo: actietraining NATO Game Over!

Alle info: zie flyer:

Flyer Nato Game Over-training Meetjesland

Lees meer / 0 comment(s)

Benefietfuif la BOUM.. 13 maart, Gent met Bolwerkfanfare en Greenforward!

la BOUM! - benefietfuif voor NATO GAME OVER

Op 13 maart in de JOC Minus One (Rabot, Gent), vanaf 21u.

Reggae, Gipsy, Ska, Wereldmuziek.

met JAH INSPIRATION SOUND
RUBBADUB DIET'N
BOLWERKFANFARE (22u)

vvk 4 euro (wereldwinkel Lammerstraat)
add 5 euro

la boum 300 pix.gif

Lees meer / 0 comment(s)

22 maart NATO GAME OVER: de voorbereiding draait op kruissnelheid

Op 22 maart stappen we samen met activisten uit heel Europa naar het NAVO-hoofdkwartier in Evere. NATO GAME OVER wordt een grootschalige, internationale actie van burgerlijke ongehoorzaamheid. Met nog 3 weken te gaan, en met hooggespannen verwachtingen, stijgt ook de spanning bij iedereen die op een of andere manier bij de campagne betrokken is. En dat zijn er velen...

Lees meer / 0 comment(s)