Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / venezuela

De Rode Loper

The winner is...
35_sept_09_Red_Carpet2.jpg

Lees meer / 0 comment(s)

Première semaines au Vénézuela

Bonjour, j'ai un peu trainé mais voilà quelque nouvelles du Vénézuela.

Tout d'abord, je suis bien arrivée, et j'ai retrouver plusieurs amis que j'avais rencontré en 2006 lors du forum social mondial.

Je n'ai pas encore la possibilité de vous donner des nouvelles concernant les missions "barrio adentro", j'attends que le ministère me contact pour pouvoir commencer dans la clinique populaire à Katia où j'ai déjà rencontré la directrice très motivée. En fait tout le monde à l'air très motivé et content du projet dans les missions, mais bon il faut le temps que les

Lees meer / 1 comment(s)

Oorlog(je)

Breekt er een oorlog uit in Zuid-Amerika? Die vraag krijg ik dezer dagen vaak te horen en verdient een antwoord op deze blog. Ik geef u snel een kort antwoord mee, zodat u de rest niet eens meer hoeft te lezen aangezien u al gerustgesteld zal zijn: het is zeer onwaarschijnlijk dat het tot een gewapend conflict komt. Al moet ik daar meteen bij zeggen dat je maar nooit weet, want meer dan één betrokkene heeft belang bij een klein oorlogje.

Lees meer / 3 comment(s)

"Shut up Hugo Chavez" gehyped door media-aandacht

Incident op de Ibero-Amerikaanse top, zaterdag 10 November in Santiago de Chile:

Lees meer / 4 comment(s)

“¿Por qué no te callas?”

De zomer komt langzaam op gang in Buenos Aires en dus verschijnen in alle winkeletalages de t-shirt van het nieuwe seizoen. Zoekend naar een voor mij passend exemplaar stootte ik op het volgende: de klassieke Che-foto en het onderschrift No sé quien es, pero está de moda. In modern verengelst Nederlands: Ik weet niet wie dit is, maar hij is ‘in’. Als je ziet hoeveel Che t-shirt er in omloop zijn, lijkt dat niet eens een overdreven stelling. Maar toch klopt het niet helemaal. Che is al zo’n 40 jaar mode en overstijgt dus per definitie het modieuze.

Lees meer / 2 comment(s)

Hugo Chavez en de media


Het Amerikaanse Media-Watch instituut Fair maakt een mooie analyse van de manier waarop de Venezolaanse president Chaves wordt geportretteerd in de Amerikaanse media.
Volgens Steve Rendall kreeg Chavez nooit enige kans in de Amerikaanse media. Vanaf zijn eerste verkiezing in 1998 werd de president in The New York Times onschreven als “the populist demagogue, the authoritarian man on horseback known as the caudillo” Sindsdien is de toon nooit verandert.

Lees meer / 1 comment(s)