Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Betoging: "Denk ook in stemhokje aan mensen zonder papieren"

[Fotoreportage] Betoging: "Denk ook in stemhokje aan mensen zonder papieren"

BRUSSEL -- Zaterdag kwamen enkele duizenden mensen (met en zonder papieren) op straat voor een humaan asielbeleid. De betogers pleiten voor een algemene regularisatie voor alle mensen zonder papieren.

clandesttr.JPG

Met de verkiezingen in aantocht werden de deelnemende Belgen (en toeschouwers) opgeroepen om ook in het stemhokje te denken aan de mensen zonder papieren. Abdeslam Elyacoubi (foto) vroeg hen om te kiezen voor een partij die het idee van regularisatie gunstig gezind is.

Tegelijk klaagde hij aan dat de partijen in kwestie - waaronder de socialisten, groenen en christendemocraten - hetzij onduidelijke taal speken over de criteria voor regularisatie die zij verdedigen, hetzij niet ver genoeg gaan. De betogers eisen een algemene regularisatie.

De optocht werd georganiseerd door de vereniging van mensen zonder papieren UDEP (Union pour la Défense des Sans-Papiers) en het CRER (Coördinatie voor de Regularisatie en het Vrije Personenverkeer).

Nationaal
Op 17 juni, na de verkiezingen, trekt er opnieuw een betoging door Brussel. Die nationale betoging voor een rechtvaardig regularisatiebeleid is een gezamelijk initiatief van het Forum Asiel en Migraties, UDEP, en de vakbonden ACV en ABVV.

abdeslam.JPG
due.JPG
uno.JPG
tre.JPG
cinque.JPG
Viere.JPG
sei.JPG
sette.JPG
otto.JPG

verkiezingen

Dezelfde opmerking voor het algemeen stemrecht van de alochtonen, want het zijn dezelfde partijen waaronder de SPa/PS die een lege doos gegeven hebben aan de alochtonen "Geenstemrecht".

Heyndrickx E.