Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Scientology botst met de BBC

Scientology botst met de BBC

De BBC is ernstig in conflict geraakt met de Scientologykerk. Scientology beschuldigt de Britse omroep er van op een DVD een demonstratie tegen het kerkgenootschap in scène te hebben gezet.

_42921159_sweeney_pa203b.jpg

De gehele reportage kan hier bekeken worden:
http://video.google.com/videoplay?docid=-126281853779690652&hl=en

Tijdens de betoging zijn volgens de kerk ,,terroristische doodsbedreigingen'' geuit. Een woordvoerder van de BBC noemde de beschuldigingen op televisie ,,totale nonsens''. De ruzie tussen de omroep en het genootschap escaleerde vorige week, nadat BBC-verslaggever John Sweeney voor camera's van beide partijen slaande ruzie kreeg met Scientology-woordvoerder Tommy Davis.

Het incident gebeurde op de tentoonstelling 'Psychiatrie: industrie des doods' in Los Angeles, waar Scientology de Holocaust volgens Sweeney in de schoenen van de psychiatrie probeert te schuiven.

De reporter volgde het genootschap, dat gegrondvest is op de geschriften van de Amerikaanse sciencefictionschrijver L. Ron Hubbard, voor de documentaire 'Scientology and me'. Die werd maandag om 20.30 uur uitgezonden op BBC 1.