Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

TemptAtion: Liefde in een wereld van verschil

TemptAtion: Liefde in een wereld van verschil

Vluchtelingenwerk Antwerpen vzw pakt uit met een nieuw sociaal artistiek project: temptAtion, een multimediaal theaterspektakel met en over mensen zonder papieren. Een verhaal over een onmogelijke liefde.

temtation.jpg

“Het theaterproject is een initatief van vluchtelingenwerk Antwerpen die een aantal professionele artiesten en amateurs hebben verzameld om een toneelstuk te maken rond het thema mensen zonder papieren” zegt regisseur Bert Gabriëls.

“Het stuk is een combinatie van politieke satire en een liefdesverhaal tussen een vlaams meisje met een jongen zonder papieren. Ze worden in hun relatie geconfronteerd met de vooroordelen van hun ompgeving. En dit tegen een achtergrond van een grote actie die gepland wordt door mensen zonder papieren om eindelijk door te breken op de politieke agenda.”

“Een aantal bekende acteurs zoals Anick Segal, Noureddine Farihi, Pol Goosens,... hebben meegespeeld in een film die zal getoond worden tijdens het stuk. Een aantal muzikanten schreven de muziek en daarnaast hebben we een tiental amateurs die in het stuk meespelen. De amateurgroep is heel divers. Er zitten mensen in met en zonder theaterervaring, met en zonder papieren, sommigen die goed nederlands spreken en anderen helemaan niet. Ik ben benieuwd of het allemaal gaat lukken” aldus Bert Gabriëls.

De try- out van Temptation is op 2 juni in het Cultureel Centrum van Deurne.
http://www.cdcultuur.be