Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Radio Centraal over de G8

Radio Centraal over de G8

G8-top in heiligendamm: intervieuw met David Dessers (Belgisch Sociaal Forum) en Keltoum Belorf (Indymedia.be)

Zie je geen audiospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download audio ( bytes)

David Dessers van het Belgisch Sociaal Forum volgde dit weekend de protesten in Rostock. We bellen hem ter plaatse en vragen wat er precies op de agenda van de G8 staat. Onder druk van de actualiteit staat naast de gebruikelijke economische thema’s ook klimaat en ontwikkeling van Afrika op de agenda. Opvallend is dat er weinig van de beloftes is waargemaakt die gedaan werden op de vorige G8-top in 2005. Daar kregen 18 arme landen een beperkt deel van hun schuld kwijtgescholden, op papier dan toch. “De club is altijd heel efficiënt gebleken in het verdedigen van zijn eigen belangen en zeer inefficiënt als het erover gaat de belangen van de wereldbevolking te verdedigen. Dat maakt dat het protest tegen de G8 eigenlijk alleen maar toeneemt,” zegt Dessers.

Luister:
http://redactie.radiocentraal.org/2007/VR070603_David_Dessers_G8.mp3

Keltoum Belorf van indymedia.be zit ook op de protesten om er verslag uit te brengen over de gebeurtenissen. Zaterdag 2 juni was er een grote internationale betoging die op het einde uit de hand liep. Er ontstond een ware veldslag tussen het zogenaamde Black Block en de ordediensten die op de manifestatie 13.000 man sterk waren horen we van Belorf. Ook het Clandestine Insurgent Rebel Clown Army (CIRCA) was op de protesen aanwezig en bracht naar verluid soms zelfs de politie aan het lachen.

Luister: http://redactie.radiocentraal.org/2007/VR070603_Keltoum_Belorf_G8.mp3