Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Streetparty wordt van de baan geveegd.

Streetparty wordt van de baan geveegd.

Gepost onder Nele, Geschreven door Jeroen

Rostock -- Zaterdagnacht omstreeks 00.30u.

Na een eerste, lange werkdag wandelen we met de indymedia-crew terug naar onze jeugdherberg. Op onze weg kruisen we een "streetparty". Een 40-tal mensen zitten rustig te feesten en te drinken, er hangt een gezellige sfeer. Bruno, Keltoum, Teun, Chris, Nele en ik besluiten om ons erbij te voegen. We hebben wel wat nood aan een dansje maar de Duitse hits zijn niet om over naar huis te schrijven.

Na ongeveer een halfuurtje komt een rij met een twintigtal politiebusjes aangereden. Iedereen blijft gewoon doorfeesten en schenkt geen aandacht aan de bezoekers. We hebben onze portie flikken wel al gehad voor vandaag.

De reden van hun aanwezigheid is onduidelijk. Komen zij het feestje animeren met hun "special light effects" of mag er in Duitsland niet gedanst worden? Nobody knows, nobody cares!
Tot plots de sirene aangezet wordt en de linie politievehikelen zich, tegen een veel te hoge snelheid, een weg door de feestvierders baant. Mensen moeten opzij springen willen zij zich niet laten aanrijden. Verder in de straat houdt die polizei halt.

Een meisje weet ons te vertellen dat de politie zich klaarmaakt om te chargeren. Wij besluiten wijselijk om weg te gaan.
Nog geen twee minuten later is het prijs. De fuivers komen onze kant opgelopen, opgejaagd als wild door een 50-tal relflikken. We willen enkele meters verderop een straatje inslaan maar we stuiten op een vuurtje en enkele zwart geklede personen. We draaien ons om en we zien nog vijf busjes van de duitse ordetroepen voorbijzoeven. De zwart geklede personenen rennen de straat uit en nemen de combi´s onder vuur met stenen en vervolgens rennen ze de donkere steeg terug in. We maken ons zo snel mogelijk uit de voeten.

Na een lange omweg komen we terug aan in de herberg. Stuk voor stuk onder de indruk van de onnodige interventie van de politie en de aanslag van de onbekenden. Gutenacht G8!

die zwart gekleden waren

die zwart gekleden waren mischien een soort van 'undercover'cops, die het onnodige optreden van de relflikken rechtvaardigden (de omgekeerde wereld...zie Orwell)

Nele

Gepost door Nele
05.06.2007

Tags