Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Video] Actiedag migratie: mars tegen de vluchtelingenpolitiek van G8

[Video] Actiedag migratie: mars tegen de vluchtelingenpolitiek van G8

Op de actiedag tegen de migratiepolitiek van de landen van de G8 kwamen ongeveer zesduizend mensen samen aan het vluchtelingenkamp in de Satowerstrasse. Van daaruit zouden ze door het stadscentrum stappen. Veel manifestanten waren vluchtelingen en de mars had dan ook een bepaalde symboliek: de migranten van buiten de stadsmuren mee naar het centrum nemen en ze welkom heten. De actie was dan ook een teken aan de wand voor het afschaffen van de onmenselijke migrantenpolitiek en het openen van de grenzen voor vluchtelingen.
Veel demonstranten houden echter een bittere smaak over aan de manifestatie. De politie hield de menigte voor twee uur vast en vreedzame betoging mocht niet vertrekken.

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: Immigration-Day.mov  (18.22 MB)