Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Grote klimaatsveranderingen in de Himalaya-Tibetaanse regio

Grote klimaatsveranderingen in de Himalaya-Tibetaanse regio

Heerhugowaard, 20070715 -- Terwijl op 7 juli Klimaclown Sophie Hilbrand, politici en musici aandacht vragen voor de klimatologische veranderingen middels Live Earth (een global entertainment programma voor de happy few), staan Mount Everest en de Himalaya-Tibetaanse regio in de schaduw van alle aandacht die de sterren krijgen.

Mount Everest en de Rongbuk Gletsjer 1968 en 2007

Deze regio vertegenwoordigt de grootste ijsmassa buiten de polen en telt ongeveer 54.000 gletsjers die aan het inkrimpen zijn. Madonna en The Red Hot Chilli Peppers vinden het intussen zélf prachtig om de wereld over te gaan met hun private jets en produceerden honderden tonnen aan CO2 in enkele maanden. Het Himalaya Archief deed onderzoek.

Het water die in de ijsmassa's van de Mount Everest en de Himalaya-Tibetaanse regio wordt vastgehouden omvat duizenden kubieke kilometers en de urgentie van de crisis waar de wereld mee te maken heeft als gevolg van het broeikaseffect, de meeste problemen en schade op de korte én lange termijn zijn reeds zichtbaar.

In minder dan 50 jaar zullen de gletsjers gehalveerd zijn bij gematigde schattingen van temperatuursstijging. Twee foto's van Mount Everest en de Rongbuk Gletsjer, gemaakt in 1968 en in 2007, illustreren wat de klimatologische veranderingen precies inhouden. U kunt deze bekijken op www.stuff.co.nz/images/299000.jpg

Volgens het Himalaya Archief zouden de media zich nog beter moeten richten op het nog duidelijker maken van de problematiek.

Durven denken en handelen

Opwarming en klimaatsverandering.
Heeft te maken met de dagelijkse politiek.
Hoe kijk "de wereld"naar de aarde.
Is het een oppervlakkige band of een innige relatie.
Heb je het voor onze "Almoeder".
Of is het een gebruiksvoorwerp voor de alledaagse behoeften.
Kan politiek de mensen begeesteren;
Oprecht en eerlijk omgaan met ons erfgoed.
Stilstaan en focussen op onze unieke relatie?
Misschien kunnen we na zoveel oppervlakkigheid toch een stukje echtheid krijgen.
Al is het onder dwang.
Voor "ons Moeder"uit haar sloffen schiet?

Leo

Beelden gletsjer

De link naar de vergelijkende beelden werkt blijkbaar niet meer.

Hier één die werkt met nog wat bijkomende interessante info:

Beelden

red de wereld

ja..... de tijd dringt..... of is het misschien al te laat??
wees u bewust dat er een dag zal komen dat we misschien niet anders meer kunnen zeggen van: "TE LAAT" en dan zullen alle mensen met hun beide voeten terug op de grond belanden en denken aan al hun zonden die ze zonder er dieper over na te denken hebben verspreid in de wereld...

neen .... we zijn er nog lang niet.... of misschien zullen we wel het onverwachte sneller bereiken dan het verwachte (of was het nu omgekeert??)

ontkenning en niet erkennen van de natuur als levend organisme maakt dat de mens in verhouding tot de natuur onzorgvuldig omspringt met natuurlijke rijdom enz.....

deze crisis zal diep gaan in het hart van de mensheid (of toch van een paar) en zal ons dwingen om de weg die we nu bewandelen (of het dwaalspoor...) te verlaten en ons de belangrijke vragen die tot nu toe altijd zijn genegeerd te doen laten stellen onder elkaar.....

en dan mag je me gek verklaren zoals wel meerdere denken.....

dit soort evolutie is alleen maar een atoom-kleine evolutie in vergelijking met de evolutie van het universum..... dus wat ik wil zeggen is....

het heeft geen zin om aan het stoffelijk bestaan vast te houden omdat dat (het krampachtig vasthouden aan tradities die alleen te maken hebben met uiterlijk vertoon)

ervoor zorgt dat we nu volop worden geconfronteerd met de tweestrijd tussen geest en materie....

en het is best om in deze tijd te kiezen voor geest omdat de materie zal verdwijnen (door stormen, en orkanen en droogtes) en dat het einde sneller zal komen DUS wees voorbereid en geef al uw bezittingen weg en volg de weg van god en niet de weg van de uiterlijke schijn die volop in decadentie zal verdwijnen!!

AMEN