Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Tweede Music for Life van start

Tweede Music for Life van start

LEUVEN -- Studio Brussel zendt tot kerstavond uit vanop het Martelarenplein in Leuven. Presentatoren Tomas De Soete, Peter Van de Veire en Siska Schoeters sluiten zich voor de tweede editie van Music for Life zes dagen op in het Glazen Huis en halen zoveel mogelijk geld op voor waterprojecten van het Rode Kruis.

mflDSC_0032.JPG

1,1 miljard mensen heeft geen toegang tot zuiver drinkwater. Hierdoor sterven jaarlijks 4 miljoen mensen. Elke 15 seconden overlijdt een kind door gebrek aan zuiver drinkwater. Bijna de helft van de bevolking in ontwikkelingslanden is geregeld ziek door het drinken van vervuild drinkwater. Miljoenen vrouwen in derdewereldlanden moeten dagelijks kilometers afleggen om water te halen.

Studio Brussel wil daar iets aan doen met de tweede Music for Life-solidariteitsactie. Wie zijn favoriete plaat wil horen, kan een bijdrage storten. In de rand zijn er nog tal van andere inzamelacties.

Media die sociale beweginkje spelen of gewoon warme radio?

Plaatjes aanvragen of gewoon meeluisteren kan op www.stubru.be

mflDSC_0021.JPG

Ikea

Vorig jaar vond ik het een mooi initiatief,

drie mensen in een kleine ruimte,

dit jaar is het wel eventjes anders:

"Negentig vierkante meter hebben ze ter beschikking. Vijf containers van 3 op 6 meter om radio te maken, te slapen en niet te eten. Een zesde container dient als wachtkamer voor gasten. De eerste indruk? "Heel gezellig", vindt Siska Schoeters. Een glanzende IKEA-showroom met kussentjes, dekentjes en knuffeldieren (een vos voor Siska, een beer voor Peter en een nijlpaard voor Tomas).
"Een viersterrenhotel in vergelijking met ons hol van vorig jaar", vindt Peter Van de Veire. Het reusachtige succes van Music for Life anno 2006 heeft deuren geopend: de bekende Zweedse meubelgigant was meteen bereid om als sponsor het huis in te richten, terwijl ze het vorig jaar nog moesten stellen met afdankertjes van de Kringloopwinkel. De hele inrichting wordt na afloop van de actie geveild ten voordele van het Rode Kruis."

De Morgen van gisteren,

Ikea maakt de natuur kapot, gebruikt verkeerd hout enzovoort,

en mag dan de sponsor zijn van een lovenswaardige actie,

is een beetje dubbel, vind u niet?

ook nog grof

http://www.stubru.be/themes/stubru/stream/stream.html

zo warm daar dat ze in het tshirt kunnen staan...

vind het allemaal nogal pervers ergens