Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Lanceermoment stoparmoede.nu aan Antwerps Stadhuis

Lanceermoment stoparmoede.nu aan Antwerps Stadhuis

In het Antwerps beleidsplan staan goede zaken die moeten helpen de armoede te stoppen. Ze zijn echter vaag omschreven, zodat je er alle kanten mee uit kan. Stoparmoede.nu wil elke maand een ander deel van de armoedeproblematiek in de kijker plaatsen. En zo de Antwerpse beleidsmakers aansporen er ook daadwerkelijk iets aan te doen. “Ne goeie speech over ne lekkeren boterham wil niet zeggen dat er al een boterham is.”

tekst:FG
foto's:Fototrekster

IMGP2133.jpg

Tijdens elke Antwerpsegemeenteraad zal een andere armoedevereniging met 20 mensen de armoede in de stad aanklagen. Deze 20 personen symboliseren de 20% armen in de koekestad.

IMGP2129.jpg
IMGP2140.jpg
IMGP2146.jpg

Carmen brengt het stadsgedicht van Ramsey Nasr dat aan de gevel van het OCMW hangt. Het zou prachtig zijn als de personen binnen de muren van dat OCMW dat gedicht ook eens zouden lezen.
Het gedicht lezen op: http://www.gva.be/subs/popups/ramseynasr/minimum.asp

IMGP2137.jpg
IMGP2153.jpg

De strijd tegen armoede is reeds jaren bezig en nog lang niet gestreden. Integendeel de strijd moet opgevoerd worden. Om het met Bart Peeters te zeggen: “Er kan altijd nog een tandje bij” Hiermee willen de initiatiefnemers, de Antwerpenaren bewust maken van de verschillende gezichten van de armoedeproblematiek. Tegelijkertijd willen de organisatoren een politiek draagvlak creëren om de armoede structureel te bestrijden. Uiteindelijke willen deze acties de armoede in Antwerpen terugdringen op een gevoelige- en meetbare verbetering voor de armen.

IMGP2139.jpg
IMGP2161.jpg

Hoe is't mè A, mè mij nie goe, ...

IMGP2131.jpg
IMGP2166.jpg

Verschillende getuigen vertelden, waarom armoede moet stoppen.

IMGP2176.jpg
IMGP2192.jpg

Philippe De Craene van het Daklozen Actie Komité: De overheid heeft gefaald, op alle niveau's. Het recht op wonen, dat in de grondwet staat, kan niet gerechtelijk worden afgedwongen.
Hij bracht het gedicht 'Binnen' van Bart Moeyaert
http://www.bartmoeyaert.com/werk/stadsdichter/index.php