Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Nieuwe website Indymedia krijgt vorm

Nieuwe website Indymedia krijgt vorm

We zijn nu al een paar weken bezig met de ontwikkeling van de nieuwe website van Indymedia. We laten u graag enkele screenshots zien. Zo kunt u zich al een beeld vormen over wat er u de volgende maanden te wachten staat op uw favoriete website.

Als eerste wensen we onze nieuwe homepage voor te stellen. Hier is uiteraard veel aandacht voor de nieuwsberichten, maar er werd ook meer ruimte voor interactiviteit gelaten. Er wordt meer aandacht besteedt aan de mogelijkheid om zelf artikels te verzenden en u vindt een overzicht van de komende activiteiten.

Vooral voor de leden zelf heeft deze nieuwe website heel wat in petto. Bijvoorbeeld door het controlepaneel bovenaan de website waarbij elk ingelogd lid gemakkelijk toegang heeft tot zijn eigen profiel, gastenboek, blog en privé-berichten. Ook het raadplegen van bezoekersstatistieken over de eigen artikels en de commentaren op je eigen artikels is mogelijk. Het is eveneens gemakkelijk om leden te zoeken, activiteiten toe te voegen aan de kalender en te bekijken wie aanwezig zal zijn op welke activiteit.

Tot slot maken we werk van een soort online newsroom. Het idee hierachter is dat verschillende mensen zich kunnen inschrijven voor een bepaald project. Zo wordt het gemakkelijker om mensen te verzamelen rond een bepaald dossier of onderwerp. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de module organic groups in het open source web building systeem Drupal.

We houden u uiteraard op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Indien u zelf nog ideeën heeft voor onze nieuwe website, mag u deze hier altijd posten.

homepagina indymedia


community


newsroom

Michaelvdr

Gepost door Michaelvdr
22.02.2008