Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Monumentaal kunstwerk verrijst op Kievitplein in Antwerpen

Monumentaal kunstwerk verrijst op Kievitplein in Antwerpen

Het Kievitplein in Antwerpen, achter het Centraal Station, pakt sinds vrijdag uit met een blikvanger van formaat. Verleden week was deze constructie nog niet echt zichtbaar(zie eerste beelden hieronder). Sinds vrijdag wel. In april volgt de officiele inhulding van het kunstwerk. De inspiratie voor het huidige werk haalden de 3 kunstenaars - Dirk Lenaerts,Rolf Mulder en Joris Michielsen - in Afrika.

DSCF3473.jpg

Drie kunstenaars hebben de laatste handen gelegd aan een gigantisch stalen kunstwerk dat vijf Afrikaanse baobab bomen voorstelt. Aan het kunstwerk,dat de naam "Qu'y vit?" krijgt ("Wie woont er?"), hangt een prijskaartje van 250.000 euro.

"Baobab-bomen zijn bomen met een heel eigen verhaal. In Afrika zijn ze een speelplaats voor kinderen en een ontmoetingsplek voor ouderen.De organische vormen van de bomen zullen voor de mensen op het kievitplein herkenbaar zijn en hem een rustig gevoel geven te midden van de grote gebouwen", legt Lenaerts uit.

Een groot boomblad word geweven bovenop de bomen.

DSCF3537.jpg
DSCF2880.jpg
DSCF2895.jpg
DSCF2905.jpg
DSCF2856.jpg
DSCF2916.jpg
DSCF3408.jpg
DSCF3461.jpg
DSCF3484.jpg
DSCF3495.jpg
DSCF3499.jpg
DSCF3503.jpg
DSCF3526.jpg
DSCF3548.jpg

Echte bomen was misschien

Echte bomen was misschien wel interessanter geweest. En ook kunstig. Bovendien goedkoper. En nog nuttig ook...

toch zijn het prachtige bomen...

Echte liefde, echte democratie, echte bomen, is vast vaak ook mooier. Maar dit is desalnietmin een kunstwerk wat mijn insziens kan tippen aan de werkelijkheid... het geeft leven, inspiratie en hoop aan een stukje doods, met hoogbouw volgeplemt gebied. Veel (en vaak nog kostbaardere) kunst in de openbare ruimte slaagt daar niet in... volgens mij is het een koopje om voor dat bedrag dit enorme beeld op deze plek neer te zetten....

mijn complimenten

Koos Hogeweg; een buurtbewoner

Knap idee help misschien dat

Knap idee help misschien dat de mensen die er gaan wonen meer liefde gaan krijgen voor de echte bomen.