Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Workshop] Een artikel schrijven, hoe pak ik dat aan?

[Workshop] Een artikel schrijven, hoe pak ik dat aan?

Indymedia.be organiseert samen met GetBasic een reeks workshops 'Schrijven voor internet'. Aarzel je soms om je artikel te publiceren? Twijfel je over de opbouw? Ben je nog niet helemaal tevreden over je stijl? Indymedia.be organiseert speciaal voor haar correspondenten een reeks workshops 'Schrijven voor internet'.

um4p fotografie 112-1.jpg

Wat, waar en wanneer? telkens op zondagnamiddag. Waar? In de gebouwen van GetBasic: Haachtsesteenweg 51, 1210 Brussel (vlakbij Noordstation en Metro Kruidtuin). De workshops gaan door onder begeleiding van Marc-Antoon en Christophe.

Dag 1 is de meest 'theoretische' van de drie. We overlopen een aantal tips, weetjes en knepen van het vak. Welke regels moet je respecteren als je op reportage bent, iemand interviewt en een artikel schrijft? Wat zijn de regels van de traditionele journalistiek? En moeten burgerjournalisten en correspondenten van Indymedia zich ook aan die regels houden?
Je kiest vandaag ook een onderwerp waarover je tegen de volgende workshop iets schrijft.
(zondag 6 april, 15u-18u30)

Dag 2: we buigen ons samen over jullie 'huiswerk'. Wat is goed, wat kan beter? Welke voorbeelden verdienen navolging? Met die extra tips op zak werk je thuis verder aan de definitieve versie van je artikel.
(zondag 20 april, 15u-18u30)

Op Dag 3 komen we een laatste keer samen om de afgewerkte teksten te bespreken en te vergelijken. Wat hebben we tijdens dit proces geleerd? Vinden we stilaan een eigen stijl? Daarna houden we onze eerste eigen redactievergadering: wat staat er op de sociale agenda, wie wil met welk thema de komende weken aan de slag? En dan zijn we vertrokken natuurlijk...
(zondag 27 april, 15u-18u30)

Deelname in de onkosten: €7 voor indymedia-perskaarthouders & €15 voor de anderen.
Je bent pas ingeschreven als je het geld stort op de rekening. Annuleren kan tot één week op voorhand.
Rekeningnummer GetBasic: 001 2986891 46

Geïnteresseerd? Info en inschrijvingen: myriam@getbasic.be (de plaatsen zijn beperkt)