Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Ubuntu + open source handleidingen

Ubuntu + open source handleidingen

Na de Ubuntu-presentatie bij Green vzw stuurde Mark Van den Borre enkele links door naar handleidingen voor Ubuntu. De handleidingen zijn geschreven voor Ubuntu 7.10 (Gutsy), die in oktober 2007 uitkwam. Er is zowel een versie voor 'studenten' en voor lesgevers. Voorlopig wel enkel in het Engels, maar binnen enkele maanden wellicht ook in het Nederlands en Frans verkrijgbaar.

- https://wiki.ubuntu.com/Training?action=AttachFile&do=get&target=student...
- https://wiki.ubuntu.com/Training?action=AttachFile&do=get&target=instruc...

Wij zijn bij Indymedia.be ook fans van de Ubuntu Guide, te vinden op http://ubuntuguide.org (voor Ubuntu Gutsy, zie http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Gutsy). Veel voorkomende vragen/problemen worden er op een eenvoudig mogelijke manier uitgelegd. Een heel goede manier om echt te léren werken met Ubuntu.

Vul dit lijstje gerust verder aan in de comments.

Open Office

Hier nog een link naar handleidingen ivm Open Office (http://openoffice.org), het uitstekende open source alternatief voor MS Office:

http://www.kaaredyret.dk/openoffice_links.html

Hier nog enkele

Hier nog enkele Ubuntu-handleidingen:

- Starten met ubuntu: Ubuntu zonder moeilijke termen of voorkennis
http://leerubuntu.org/

- Officiële documentatie van Ubuntu Nederland
http://www.ubuntu-nl.org/documentatie/

16 handleidingen voor

16 handleidingen voor populaire open source software: http://ostatic.com/159143-blog/16-free-tutorials-for-top-open-source-app...

brunodbo

Gepost door brunodbo
16.03.2008