Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Video] "Nee" tegen de vrijhandelsakkoorden van de EU

[Video] "Nee" tegen de vrijhandelsakkoorden van de EU

BRUSSEL - In het hartje van de Europese wijk betoogden woensdag zo'n honderd boerenleiders, vakbondslui en activisten uit de hele wereld tegen de verregaande vrijhandel die de EU tracht op te dringen aan het Zuiden. Europa wil haar positie op de wereldhandelsmarkt verdedigen, maar breekt de ontwikkelingskansen van de armste landen, aldus de betogers.

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: Vrijhandelsakkoord.mov  (18.72 MB)

In dit filmpje: tekst en uitleg van Marc Maes (11.11.11.), Sanya Reid Smith (Third World Network) en John Ochola (Econews Africa).

Europa ziet haar positie op de wereldhandelsmarkt bedreigt door opkomende landen als India, Brazilië, China. Als tegenstrategie zet de EU in op afzonderlijke, bilaterale vrijhandelsakkoorden met de regio's uit het Zuiden. De boeren en werknemers uit de armste landen betalen de prijs, aldus de actievoerders.

De honderd vertegenwoordigers van organisaties uit Afrika, Azië, Europa en Zuid- en Noord-Amerika waren van 6 tot 10 april in Brussel samen voor een week van verzet tegen deze zgn. "Global Europe"-strategie van de EU.