Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Audio] Interview met Werrason, Congolese superster

[Audio] Interview met Werrason, Congolese superster

De Congolese superster Werrason zette zaterdagavond de Sfinks-concerttent in vuur en vlam. Radio Centraal interviewde de man voor zijn optreden.

Zie je geen audiospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download audio (7.42 MB)

zaterdag-6.jpg

Tekst en audio: Joris Willems
Foto: Inge

Werrason organiseerde in de Democratisch Republiek Congo een concert voor 750.000 mensen. Omdat daarvoor geen zalen beschikbaar waren, deed men het concert maar op een luchthaven. Op Sfinks werd het dus een gezamelijk interview met de collega’s van de andere media. Ook Werrason brengt wel sociale thema’s naar voren in zijn muziek maar is, zoals het hoort in Congo, weerhoudend zich over de politieke situatie uit te spreken. J.B. Mpiana is een van de andere Congolese supersterren. De fans van Werrason en J.B. Mpiana gedragen zich soms als de fans van twee rivaliserende voetbalclubs die met mekaar op de vuist gaan. De Afrikaanse muziekspecialist van Radio Centraal vroeg zich dan ook af of een verbroederend concert mogelijk is.

http://redactie.radiocentraal.be/Home/?p=448