Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Geweld in Oostende: allemaal de schuld van de Oost-Europeanen

Geweld in Oostende: allemaal de schuld van de Oost-Europeanen

Wat een vreemde titel gisteren in De Morgen. Boven een artikel over de Oostendese opdracht van criminoloog Brice De Ruyver staat: “Brice De Ruyver: 'Oost-Europeanen zorgen voor veel overlast in Oostende'”.

In de rest van het artikel gaat De Ruyver nog een tijdje door over het 'probleem van de Oost-Europeanen'. Vreemd, jawel want De Ruyver werd als veiligheidsexpert aangetrokken nadat de badstad drie keer in anderhalf jaar tijd af te rekenen kreeg met zwaar geweld van jongeren. Alleen waren alle daders en alle slachtoffers... autochtonen.

oostende

Bryce kan beter eens iets doen aan de sociale vaardigheden van leerkrachten in Oostende, en een naschools opvoedingssysteem uitdokteren.
En dan zeggen dat Oostende de stad van de Socialisten is, ze vragen raad aan een veiligheidsexpert... de oplossing: lock 'em up!

goe gezegd!

Kheb zelf lang geleden nog in Oostende gewoond, en twaren altijd 'de anderen' die voor problemen zorgen.Toen waren het de Engelsen die kwamen rel schoppen in de langestraat.Daarna waren het de Walen uit Luik en Charleroi. En nu zijn het de Oostblokkers en de illegalen.
Oostende heeft het blijkbaar zeer moeilijk om toe te geven dat ze zelf (door de zieltogende vissersindustrie)nogal wat 'johnny'crapuul
hebben rondlopen.

christophe

Gepost door christophe
21.08.2008