Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Sarkozy blijft oude hoax over de Taliban herhalen

Sarkozy blijft oude hoax over de Taliban herhalen

Afghanistan, waar ze je hand afhakken als je nagellak draagt...? Of hoe het cynisme van de Westerse propagandisten de wreedheid van de Taliban overtreft.

Die 10 dode Franse soldaten liggen natuurlijk op Sarkozy zijn maag. Maar, reageert hij met klem: "we mogen niet plooien!" Woensdag herhaalde hij in Kaboul nog eens waarom de Navo haar bezettingsoorlog absoluut moet doorzetten: voor de vrijheid van de wereld en, natuurlijk, voor de Afghaanse vrouwen.

Right, maar blijkbaar niet voor de waarheid... Sarkozy deed in zijn discours immers (on)handig beroep op een hoax die al jaren circuleert op internet, maar die al lang is ontmaskerd als een gefabriceerde leugen. Dat signaleert Alain Gresh van Le Monde diplomatique op zijn blog (Nouvelles d'Orient).

Het gaat om het verhaal dat de Taliban de hand van een vrouw hebben afgehakt omdat ze nagellak droeg. Dat is een bewering gebaseerd op de melding door Amnesty International in 1997 dat de Taliban in oktober 1996 het topje van een duim van een vrouw met nagellak zouden hebben afgehakt. In de aanloop naar de aanval op Afghanistan in 2001 werd dat bericht opgerakeld (en opgeblazen) door Alastair Campbell - de beruchte raadgever van Tony Blair - en tot spil gemaakt van een heus mediaoffensief.

De vorige keer dat Sarkozy deze oude leugen rondbazuinde werd ze al doorprikt door Christian Salmon, maar who cares? Het is voor de goede zaak!

Alleen, vraagt Alain Gresh zich af, "Si la liberté des femmes en Afghanistan préoccupait tellement l’Occident, on se demande pourquoi celui-ci n’a pas soutenu le régime communiste de Kaboul entre 1978 et 1992. A aucune autre période de l’histoire de ce pays, les femmes n’ont disposé d’autant de droits..." Of is dat een misplaatste vraag?

Een hele juiste vraag Wat

Een hele juiste vraag

Wat liep er mis?
Afghanistan is letterlijk terug het stenen tijdperk in gebombardeerd..
Kabul was een moderne stad met moderne mensen en een normale ontwikkeling.
Net als Irak

Dit is er ook zo een over de 1ste gulf war
http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/incubatorlie.html

Marc-Antoon

Gepost door Marc-Antoon
21.08.2008

Tags