Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Video] PleinOpenAir op één van de laatste grondreserves van Brussel

[Video] PleinOpenAir op één van de laatste grondreserves van Brussel

PleinOPENair, het alternatieve festival van het Brusselse Cinema Nova, vertoont elk jaar in de zomer openluchtfilms op plaatsen die vragen oproepen over de stedelijke ontwikkeling van Brussel. Dit jaar was het thema de internationalisering van Brussel...

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: PleinOpen.mov  (30.9 MB)

Indymedia ging filmen op 8 & 9 augustus op een braakliggend terrein in de buurt van Tour & Taxis en had een gesprek met Marie-Eve van Cinema Nova.

Steyn Van Assche van de Brusselse Raad voor het Leefmilieu (Bral) vertelt over de bewonersparticipatie die Bral organiseerde in het kader van het opstellen van een richtplan voor de herbestemming van de terreinen van Tour & Taxis en legt uit wat momenteel de knelpunten zijn in het dossier.

Nieuw op POA dit jaar was dat er filmpjes vertoond werden die de problematiek van de stedelijke ontwikkeling op de betreffende locaties schetsten. Filmpjes die tot stand gekomen zijn i.s.m. wijkbewoners, de videogroep van Plus-tôt Te Laat en Cinema Nova. Deze filmpjes zijn binnenkort te zien op de website van Cinema Nova (www.nova-cinema.org).