Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

China: Soms hoop je dat ze de doodstraf krijgen

China: Soms hoop je dat ze de doodstraf krijgen

Laat me maar beginnen met duidelijk te stellen dat in tegen de doodstraf ben. We kunnen er lang over uitweiden en wellicht zeer boeiende debatten over organiseren, maar ik ben er resoluut tegen.

En toch, soms wens je bepaalde mensen de doodstraf toe.

Neen nu de bedrijfsleiding van Sanlu. Een producent van melkpoeder die maandenlang met kennis van zaken vergif heeft gemengd in zijn baby melkpoeder. Meer nog, de Nieuw-Zeelandse aandeelhouders die op de hoogte waren vonden het niet nodig om de productie stop te zetten, om producten uit de rekken te halen, .... Ze verwittigden wel de Nieuw-Zeelandse regering die toch het fatsoen had ook de Chinese overheden in te lichten.
Wat blijkt: verschillende Chinese producenten van melkpoeder mengen melamine in hun melk, omdat dat goedkoper is en er op die manier meer winst kan gemaakt worden. Melamine is echter giftig en veroorzaakt zeer ernstige nierproblemen, zeker bij Baby's voor wie de melkpoeder het belangrijkste onderdeel vormt van hun voeding. Voorlopig staat de stand op 6 doden, honderden gehospitaliseerde kinderen en nog eens duizenden zieke kinderen.

Het is de Chinese versie op Chinese schaal van de motor olie die als kippenvoer werd verwerkt.
Ook de schuldigen van die Belgische Dioxinne crisis zou je ergste toewensen. Als je de betrokkenen (zowel bedrijf als politiek) tijdens hun proces alle verantwoordelijkheid hoort afwimpelen dan zou je ze graag ook eens willen voederen met motorolie.
Net zoals je die producenten van melkpoeder ook wel graag eens een paar maand op een dieet van melamine zou zetten.

Dit zijn gewoon gewetenloze massamoordenaars, dat is ook behandeling die ze verdienen.

Wie was het ook die beweerde dat als het kapitaal zijn winstmarge kan verdrievoudigen niets of niemand nog veilig is?

Het is te hopen dat ze in China snel hun lesje leren over de uitwassen van vrije markt.

han

Gepost door han
19.09.2008

Tags