Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[ESF Malmö] Reclaim the streets party's...

[ESF Malmö] Reclaim the streets party's...

Gisterenavond gingen we naar de Reclaim the street party georganiseerd door de Action network. De streetparty werd aan de andere kant van de stad georganiseerd. Halverwege zagen we mensen de andere kant opgaan en kwam een rookgeur ons tegemoet. We spraken iemand aan die ons vertelde dat de streetparty was ontruimd omdat enkele deelnemers stenen door de ruit van een bankkantoor hadden gegooid. De politie ontruimde de streetparty. Het werd heel even een kat en muis spelletje met de politie. We zagen een karavaan politiewagens door de hoofdstraat passeren.

politie.JPG

Volgens een Zweed die we op straat tegenkwamen staat er in de Zweedse media dat er meer dan 3000 politie-agenten naar Malmö zijn afgezakt. Er zouden ook agenten uit Duitsland en Denemarken zijn. Zie filmpje.Later hoorden we dat er één persoon is aangehouden.

Overal in de stad werden er straatfeestjes georganiseerd. We wandelden verder en zagen een andere samba-streetparty op een pleintje vlakbij. We besloten daar even de heupen los te gooien.

street3.JPG

street2.JPG

street.JPG

Deze nacht zijn er nog twee Belgen bij ons komen logeren. Ze kwamen met de trein vanuit Kopenhagen. Ze vertelden dat de politie gestationneerd is aan het station van Malmö en iedereen tegenhoudt die met de trein uit Kopenhagen toekomt en er een beetje alternatief uitziet. Dat belooft voor de betoging deze middag.

Vandaag bij het publiceren van mijn blog in het percentrum (onze internetverbinding thuis deed het niet) sprak ik met een Zweed over de relletjes van gisteren. Hij is freelance fotograaf voor een krant in Ghotenburg. Hij had heel wat foto's van de Reclaim the street party, waar hij toch niets mee kon aanvangen. Een andere fotograaf was hem voor (bitter concurrentie in dat wereldje). Ik mocht een aantal van zijn foto's op Indymedia zetten maar hij wilde zijn naam er niet bij. Hierbij dus enkele foto's van een anonieme Zweedse fotograaf.

Zweedse kasten

Ik vind het allemaal heel mooi wat er op Indymedia over het ESF verschijnt. Ik was er natuurlijk liever zelf bij geweest. (Had ik vorige week maar ontslag genomen. In feite had ik dat zelfs niet eens moeten doen, want ik ben al van begin september zonder contract aan het werken. En dat in het gemeenschapsonderwijs!!!)

Maar ik mis nog wat inhoudelijke verslagjes. Korte overzichten van de debatten en workshops die jullie gevolgd hebben. Komen die nog? Moet ik die elders zoeken? Hebben jullie een idee waar?
Excuseer voor mijn kritische ingesteldheid. Ik denk dat het voor Indymedia wel past.

Vrijwilligers en feesten voor het klimaat, dik ok! Maar migratie, belastingparadijzen, (no to) the Lisbon Treaty, EPA's, natuurlijke rijkdommen en biodiversiteit? Of de één jaar oude Verklaring van de Rechten van Inheemse Volkeren? Komen zulke onderwerpen ook nog aan bod?

Zijn er bijvoorbeeld nog (liefst Nederlandstalige) blogs van het ESF te vinden?

eentje

Op de website van LBC wordt er ook geblogd.

Goeiemiddag

Dankjewel, Christophe.

Vooral de uitleg over 'flexicurity' vind ik nuttig en hun Fotoalbums vind ik zwaar leuk.

Keltoum

Gepost door Keltoum
20.09.2008