Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

"Gaat De Morgen Het Volk achterna?"

"Gaat De Morgen Het Volk achterna?"

Vandaag blaast de krant de Morgen dertig kaarsen uit. Dat wordt gevierd met een extra editie vol nostalgie. Het is ook één van de zeldzame keren dat de nieuwe algemeen hoofdredacteur Klaus Van Isacker iets van zich laat horen in zijn eigen krant. Al laat hij ook nu niet in zijn kaarten kijken.

Wie iets meer wil te weten komen over de problemen waar De Morgen mee kampt, moet zeker eens het stuk van Pol Deltour op www.journalist.be lezen. Hij gaat dieper in op de malaise die ontstond toen Van Isacker en zijn VTM-maatje Bart Van Doorne bekend maakten dat de redactie haar stek in het centrum van Brussel moest inruilen voor Kobbegem, de thuishaven van Het Laatste Nieuws.

Pol Deltour: "Fundamenteel leeft vooral de vrees dat door de verhuizing het doodsvonnis wordt uitgesproken over De Morgen als autonome titel. Niet een dood met de kogel dan, maar een geleidelijke verdrinkingsdood. Het verdampingsscenario dat de VUM/Corelio met Het Volk heeft uitgevoerd achterna. De DM-redactie drukte het in een persbericht van 30 oktober zo uit: “De aantasting van de identiteit van de krant, zowel in de feiten als in de perceptie, zal niet enkel de inhoudelijke onafhankelijkheid van de redactie, maar ook de levensvatbaarheid van het merk De Morgen in het gevaar brengen.” Die mededeling volgde op een petitie aan de hoofdredactie, die door maar liefst 77 journalisten – een overgrote meerderheid van de redactie – was ondertekend."

Droevig nieuws is dat. Het

Droevig nieuws is dat.

Het krantennieuws wordt gewoon een hete brij, geserveerd door hoofdredacteurs zonder idealisme. De brij moet opbrengen, een apart smaakje past er niet meer in. Ronduit schandalig. Ik voel me bedrogen door mijn geliefkoosde krant.

Na de NV nu ook de krant?

Na de NV nu ook de krant zelf in gevaar?

http://www.indymedia.be/nl/node/3716

miserie

als vakbondsman kom ik zeer regelmatig in contact met journalisten van alle mediakanalen; meer en meer staan we voor schitterende journalisten die minder en minder op de hoogte zijn van al die supergespecialiseerde items maar toch hun copy moeten halen. Ik hoor nu zeggen dat na de 'afslanking' die werknemers (ja, dat zijn ze) nog meer multi moeten worden.
Miserie staat ons allen te wachten, populisering troef.
A la limite zeal men het echte nieuws bij wet verbieden.
Goe bezig ?!

met alle respect voor de

met alle respect voor de journalisten van DeMorgen, maar hun aangekondigde adreswijziging maakt wel duidelijk wat in feite al jaren gewoon realiteit is: dat er niet zo heel veel kwalitatief verschil is tussen een doordeweekse editie van DM en HLN.

christophe

Gepost door christophe
01.12.2008