Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Regisseur en acteur Johan Rouffaer overleden

Regisseur en acteur Johan Rouffaer overleden

Regisseur en acteur Johan Rouffaer is woensdag in Antwerpen overleden. Hij werd 58 jaar. Hij was de broer van actrice Greet Rouffaer en de neef van de acteur en regisseur Senne Rouffaer.

PICT0016.JPG

Eén der allerlaatste foto van Johan, nu nog zaterdag namiddag getrokken... Als straatvrijwilliger van Onze Tuin, één van zijn passie. Als acteur speelde hij in verschillende toneel- en theatergezelschappen. Zo speelde hij bijvoorbeeld van 1984 tot 1996 in het theaterstuk HOIB? (Hoe onmiddelijk is binnenkort?) onder leiding van regisseur (en acteur) Ron Cornet. Hij regisseerde ook het theaterstuk 'de Chinese nachtegaal'. Johan Rouffaer ontpopte zich in de wijk Sint-Andries als trekker van socio-culturele activiteiten die de sociale samenhang versterken.

Sedert een aantal jaren hield Johan zich bezig met de sociale bewonerskern die sluikstort en vandalisme in en rond het Sint-Andrieskwartier te lijf ging. Hij organiseerde ook sociaal-cultureel activiteiten om het aangenaam te maken voor iedereen.

In 2006 werd Johan op de lijst GROEN! gezet als lijsttrekker van de stad Antwerpen. Van eind augustus 2006 tot begin maart 2007 hield Johan zich bezig met het regisseren van het theaterstuk 'De helse machine' dat al tijdens de 16de en de 18de eeuw meerdere malen op telkens verschillende manieren werd opgevoerd door het Commedia dell'arte, het Italiaanse geïmproviseerde typentoneel. Het stuk werd herschreven en opnieuw opgevoerd door zowel kinderen uit de Sint-Andriesbuurt als door acteurs die via een casting in het stuk verzeild raakten.

Het was de bedoeling van Johan om kinderen uit de buurt de kans geven om ook theater te spelen en ook niet exact het commedia dell'arte uit Italië te kopiëren. Commedia dell'arte is veelal geimproviseerd en Johan probeerde de improvisatie te mengen voor het theater. Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in het Zuiderpershuis te Antwerpen. In 2006 werd hij genomineerd als verdienstelijke inwoner van het district Antwerpen. Hij won ook de 'Gouden Neus' in 2006.

PICT0025.JPG
008atg.JPG
P1010121.JPG
PICT0178.JPG
0032kjh.JPG
001pml.JPG
P1010105.JPG
0043.JPG
354.JPG
PICT0132.JPG
PICT0137.JPG
0017a.JPG
PICT0017.JPG
PICT0033.JPG

Johan Rouffaer overleden

Jij was mijn allerbeste vriend... Dag maat, wat ga ik je missen!
Lieve

Johan Rouffaer overleden

De witte merel van Sint Andries is voorgoed weggevlogen uit zijn tuin. Hij was een vriend voor iedereen.
Johan, wij zijn fier op jou en we zullen je missen!
Elvira en Kenny