Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

(Holebi)discriminatie, niet in de wet, maar in de mens?

(Holebi)discriminatie, niet in de wet, maar in de mens?

De aanleiding van deze blog is geen actuele gebeurtenis, toch niet in de zin dat actualiteit iets is dat de media haalt. De aanleiding van deze blog is niets meer dan actualiteit, de nakende discriminatie die iedere holebi in België mag meemaken, of die het nu voelen of niet, ooit worden we er allen mee geconfronteerd.

In Amerika werd jarenlang gedebateerd over of zwarten al dan niet in staat waren dezelfde intellectuele capaciteiten te koesteren als blanken. Mijn beste lezers, laat mij de eerste zijn om mijn meerdere te bekennen aan vrijheidstrijders zoals Leonard Farmer Jr of Martin Luther King. Buiten enkele extremische hardhoofden die handelen uit ofwel haat, angst of woede zal er niemand nog zijn die aan deze stelling twijfelt.

Toch heeft de meerderheid van de westerse bevolking, die de eerste is om kritiek te uiten op 'minder ontwikkelde' of 'achterstaande' culturen of landen, ernstige twijfels of een holebikoppel in staat is om op een 'pedagogisch verantwoorde manier' een kind op te voeden. Zoals iemand me ooit vertelde: 'ik ken voldoende heterokoppels die niet in staat zijn om op een pedagogisch verantwoorde manier een kind op te voeden'.

Eindeloos blijft men muggeziften dat een kind een vader én een moeder nodig heeft, toch is een alleenstaande volgens de publieke opinie geen probleem om een kind op te voeden. Kan iemand mij hier de logica aanduiden? Het enige dat een kind nodig heeft in zijn opvoeding is liefde, of die liefde nu komt van een vader, een moeder, 2 moeders , 2 vaders of een mix met wat twijfelgevallen.

Laat ons in deze post-moderne tijd onze ogen openen en toegeven dat het angst is die ons tegenhoud. Laat ons in deze periode van welvaart en economische crisis waar wij geen idee van hebben wat het eigenlijk inhoud snappen dat discriminatie niet in de wet zit. Discriminatie zit in ons, angst is wat ons belemmerd, angst is wat ons tegenhoud om verder te gaan. Angst is wat voorkomt uit onwetendheid, niet weten wat een holebi zoekt in een relatie. Zou het mijn beste vrienden niet liefde zijn? Liefde van de partner? In diens ogen kijken en jezelf terug vinden, die persoon die je doet zweven? Of die persoon die je terug op de grond krijgt.

Is dit dan niet het moment om op te staan? Is dit dan niet het moment om te vechten? Is dit dan niet het moment om van deze ziekelijke assumpties gebaseerd op angst en onwetendheid een holebi koppel te begroeten met een glimlach? Is dit niet het mooiste dat je hun kunt geven? Een glimlach, een gebaar, héél even laten weten dat ze ook mensen zijn. Of willen we terug naar de tijd waarbij men dacht dat een vrouw goed was voor de was en de plas en mijn liefste heterovrienden vergeet zeker niet de seks.

Gedaan met de tolerantie, tijd voor acceptatie!
Tolerantie volgens pasolini is een machtshebber, meerderheid, die een minderheid iets toestaat, in dit geval het 'zijn'. Wie zijn jullie om te beslissen of holebi's er mogen zijn? Erger wie zijn jullie om te beslissen wat holebi's kunnen en niet kunnen of mogen of niet mogen? Is het niet enkel God die dit recht bezit? Is het niet enkel God die zal oordelen over ons vermogen. Is het niet enkel liefde dat jou gelukkig kan maken? Eén ding is zeker... het geluk verkregen door liefde is het enige dat zal blijven, een mens leeft van de liefde gekregen van een ander.

Heb in deze laatste woorden van mijn pleidooi dan je medemens holebi, of hetero, zwart of wit, man of vrouw of iets anders dan ook lief. Heb respect voor elkander en besef dat seksuele geaardheid niet is wie wij zijn, maar enkel een aspect van het potentiëel dat in een mens zit.
Als de katholieke Kerk niet open staat voor debat, als de regering zeikt dat er wetten zijn als bescherming, laat ons dat opstaan en liefde tonen voor al dat leeft.

Laat ons een revolutie beginnen, zoals thoreau die beschreef, laat ons een revolutie beginnen in ons hart. Laat ons het voorbeeld stellen voor anderen. Laat ons verdergaan en bevecht haat met liefde, zoals water de oplossing is om het vuur te doven.

Wie droomt van een wereld waar iemand beoordeeld wordt op zijn of haar (of iets anders) potentiëel:
BE THE CHANGE YOU WANT TO SEE IN THE WORLD!!!!!!!!!!!!

...

...

Je hebt meer dan gelijk

Je hebt meer dan gelijk, Dries.
Wat is het waard dat holebi's kunnen trouwen en daarna te licht bevonden worden als het over adoptie gaat? Dat is inderdaad heel discrimerend. Het zit inderdaad nog tussen de oren en daarom zal je je gelijk maar halen wanneer de wetgeving een gelijke behandeling over heel de lijn afdwingt.
Twintig jaar geleden kreeg bij ons in de dorpsschool een leerkracht lager onderwijs nog ontslag omdat ouders vermoedden dat hij homo was. Het was één van de beste krachten en de directrice, een religieuze, heeft toen met spijt in haar hart de verkeerde beslissing moeten nemen. Alleen maar omdat ouders ermee dreigden hun kind van school te zullen wegnemen.
Stem toch maar op linkse mensen bij de komende verkiezingen ...
Thierry, actief voor www.thabor.org

Dries

Gepost door Dries
23.12.2008

Tags