Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Persbericht: Oxfam Solidariteit dankt de snoepers

Persbericht: Oxfam Solidariteit dankt de snoepers

De afgelopen weken toonden de treinreizigers zich van hun meest zoete en solidaire kant door massaal aan het snoepen te slaan en onze lekkere truffels te kopen.

Tijdens de actie Fair Trains werden tussen 9 en 19 december maar liefst 22.541 pakjes truffels verkocht. Dat is 2.254 kilo (h)eerlijke chocola die 112.705 euro opbrengt voor de acties van Oxfam-Solidariteit.

Een succesvolle actie

Stefaan Declercq, algemeen-secretaris van Oxfam-Solidariteit, kijkt tevreden terug: “De actie Fair Trains werd gerealiseerd in samenwerking met de NMBS. Naast alle personeel van de spoorwegen bedankt Oxfam-Solidariteit graag de vele medewerkers en vrijwilligers die hieraan hebben meegewerkt. En natuurlijk ook alle treinreizigers en snoepers die onze solidaire truffels gekocht hebben!

De opbrengst van deze actie levert een belangrijke bijdrage aan onze strijd tegen armoede en onrecht, zowel in het Zuiden als hier in België. En de vele hartverwarmende reacties die we kregen, vormen een deugddoende aanmoediging om ons werk verder te zetten. Het feit dat het verkoopcijfer voor het derde jaar op rij fors stijgt, bewijst dat de actie steeds beter gekend is bij meer mensen. Deze stijging van inkomsten stelt ons in staat om de concrete levenssituatie van nog meer mensen te verbeteren. Het feit dat we dit doen door samen te werken met lokale organisaties op het terrein is cruciaal voor de duurzaamheid van onze acties.”

meer info:
www.oxfamsol.be
www.oxfam.be

Jo

Gepost door Jo
23.12.2008