Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / internationale solidariteit

Oproep: Zing mee met Antwerpen voor Haïti

Beste,

Op woensdagavond 20 januari (17-18 uur) verzamelt Antwerpen zoveel mogelijk volk op de Groenplaats om aan Vlaanderen te tonen dat onze stad een groot hart heeft voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Meer info vinden jullie in het persbericht hieronder.

Persbericht 18 | 01 | 2010

Zing mee met Antwerpen voor Haïti

Op woensdag 20 januari zingen Antwerpenaars vanaf 17.15 uur op de Groenplaats voor Haïti ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving.

Lees meer / 0 comment(s)

EPA: Brief aan de rapporteurs

Brief aan de parlementaire rapporteurs over de tussentijdse handelsakkoorden van de Europese Unie met haar partnerlanden in Afrika, de Caraïben en de Stille Zuidzee (Interim-EPA’s met ACP landen)

Geacht Europarlementslid,

Lees meer / 0 comment(s)

New Year's Letter From the Global Campaign For Education

It has been a busy year for education campaigners around the globe. In April millions of us took part in the World's Biggest Lesson with 8.8 million people in the official count. In September celebrities, corporate, faith and government leaders came together with GCE to join the Class of 2015 and make new commitments to Education for All. In December campaigners jointly put pressure on their representative attending the High Level Group in Oslo last week, not to mention the numerous other campaign activities that have happened throughout the year.

Lees meer / 1 comment(s)

Persbericht: Oxfam Solidariteit dankt de snoepers

De afgelopen weken toonden de treinreizigers zich van hun meest zoete en solidaire kant door massaal aan het snoepen te slaan en onze lekkere truffels te kopen.

Tijdens de actie Fair Trains werden tussen 9 en 19 december maar liefst 22.541 pakjes truffels verkocht. Dat is 2.254 kilo (h)eerlijke chocola die 112.705 euro opbrengt voor de acties van Oxfam-Solidariteit.

Een succesvolle actie

Lees meer / 0 comment(s)

Kies met MO* uw Vlaamse minister voor ontwikkelingssamenwerking

Lange tijd had 11.11.11, de koepel van NGO's voor ontwikkelingssamenwerking, niet bijzonder veel aandacht voor de kleine inspanningen van de Vlaamse regering op het vlak van ontwikkelingssamenwerking. Daarvoor waren de bedragen te klein, de ambities te laag, etc. Ontwikkelingssamenwerking verder regionaliseren? Dat moet absoluut vermeden worden, want het werkt versnippering nog meer in de hand.

Lees meer / 0 comment(s)

36 bloggers opgepakt in 2007

Het World Information Access-rapport houdt statistieken bij van het aantal bloggers dat gearresteerd wordt op basis van hun activiteiten op het internet. In 2007 waren dat er 36 wereldwijd. Dat is meer dan driemaal zoveel als het jaar daarvoor. Voor de eerste drie maanden van dit jaar zijn het er vijf. Een rustig begin of een kentering? De nabije toekomst zal het uitwijzen.

Lees meer / 1 comment(s)

Ontwikkelingssamenwerking ontbreekt op vernieuwde belgium.be

Quick en Flupke hebben vanmorgen op een persconferentie in Brussel de vernieuwde portaalsite van de federale overheid gepresenteerd: Belgium.be

Lees meer / 1 comment(s)

Be The Change ... on CNN ?

CNN stuurt 6 jongeren op pad om de wereld te veranderen. Wat presidenten en koningen niet lukt, zal deze jongeren wel lukken. En jij kan het volgen ... op CNN !

Source: CNN.com/bethechange
January 10, 2008 -- Updated 1103 GMT (1903 HKT)

Be your own change

Be the Change is following six people trying to have a positive impact on the world. If you want to get involved contact the relevant volunteer organizations.CNN has picked a number of NGOs that can help you to Be The Change.

Lees meer / 0 comment(s)

[Opinie] Ontwikkelingssamenwerking een verkiezingsthema?

Gisteren stelde 11.11.11 haar jaarrapport over de Belgische ontwikkelingssamenwerking in 2006 voor. Gesteld werd dat een volgende minister van ontwikkelingssamenwerking het moeilijk krijgt, bijv. om aan 0,7% van het B.N.P. te voldoen.

Ook Europa en de G8 blijven achterwege en missen sterke programma's om de beloofde milleniumdoelen de realiseren. Integendeel, het discours van de vrije markt gaat onverminderd door en heet 'in het voordeel van de ontwikkeling' te zijn.

Lees meer / 1 comment(s)