Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Joods Actueel: we zullen de Gazastrook in een hel veranderen

Joods Actueel: we zullen de Gazastrook in een hel veranderen

Voor oorlogszuchtige en extremistische literatuur moet je tegenwoordig in het maandblad Joods Actueel zijn. Het januarinummer, zeg maar het oorlogsnummer, loopt over van de haat tegen iedereen die ook maar de minste kritiek durft te formuleren op het bloederige offensief van het Israëlisch leger in de dichtbevolkte en uitgehongerde Gazastrook.

Ludo Abicht, die onlangs in De Standaard in een bespreking van zijn autobiografie nog een gewaardeerd filosoof, lesgever, opiniemaker en die bovendien een aantal boeken over het jodendom schreef, wordt in Joods Actueel genadeloos neergesabeld. Abicht is een fanatieke vijand van Israël, huilt erevoorzitter van Joods Actueel Louis Davids. “Een demagoog die geen leugens en halve waarheden vermijdt.” Davids besluit: “Dat Ludo Abicht ophoudt zich als Jodenvriend voor te stellen. Dat was schijnbaar vroeger wel het geval, maar dat behoort nu zeker tot het verleden. Nu kunnen wij zeggen: “Heer, bescherm ons van onze vrienden, van onze vijanden zullen wij onszelf wel beschermen.” En Davids voegt er aan toe dat het extreemrechtse 't Pallieterke wel objectief is.

Anti-oorlogsdemonstranten krijgen er natuurlijk ook van langs. Uw opinie telt niet meer mee, laat Hanoch Daum de betogers weten. “Het kan vreemd klinken, maar als, om voor onze medeburgers een normaal leven te verzekeren, het leven van de inwoners in de Gazastrook in een hel moeten veranderen, dan is dat zeer tot onze spijt precies wat we zullen doen.”

Een “usual victim” is natuurlijk Lucas Cathérine. Een auteur die “nazibronnen gebruikt om zijn gedachtengoed te staven”. Joods Actueel ligt zelf aan de oorsprong van die roddel. In februari 2007 bestudeerden zij met een groep medewerkers het standaardwerk “Palestina, de laatste kolonie” van Lucas Cathérine. In het vuistdikke boek vonden zij één cijfer over het Britse bewind in Palestina (namelijk dat er 20.000 Palestijnen in 35 kampen werden opgesloten) dat ook vermeld wordt in een boek uit 1939 van de voor de rest onbekende auteur Gert Winsch. Dat boek prijkt ook op een lijst van boeken die door de nazi's gebruikt zijn in hun propaganda tegen de Britten. Bravo voor Lucas Cathérine dat dat het enige is wat ze konden vinden, maar voor Joods Actueel is dat genoeg om hem voor de rest van zijn leven uit te schelden voor nazi.

Ook Indymedia.be, NV-A en Groen! delen in de klappen. Zelfs het Centrum voor Gelijke Kansen moet het ontgelden.

Verder in het blad haalt Louis Davids ook nog eens uit naar gemengde huwelijken: “met alle negatieve gevolgen voor de gemeenschap”.

Het is een kunst, zoveel onverdraagzaamheid ballen in 74 pagina's. Maar of dit onderdeeltje van de zionistische lobby daar veel harten mee wint...

Ze hebben ook een blog waarin ze het de pers lastig maken

Aaangezien wij op onze blog 24 artikels over Gaza gepubliceerd hebben, veel videos, waarin we de oorlogsmisdaden van Israel aanklaagden, kregen we ook al vlug mee te maken. Ze moeten ergens over een zeer nauw bevriende blog beschikke vanwaaruit geageerd werd. Hier de Blog vanwaaruit hij ageerde: http://lezersbrieven.wordpress.com/ let vooral op het deel Savasorda Op onze Blog vind je hun reacties bij het artikel http://2bloggen.org/2009/01/17/‘ik-heb-het-gezien-israel-begaat-oorlogsmisdaden’/

titel

Graag willen we u erop wijzen dat het artikel van Hanoch Daum niet op onze blog staat, doch wel in ons magazine. Daar staat ook duidelijk bij dat het een artikel betreft uit de krant Yedioth, de grootste krant in Israël. Uw titel "Joods Acteel: we zullen de Gazastrook in een hel veranderen" is derhalve volledig uit de lucht gegrepen.

Want anders zou je ook kunnen titelen "Joods Actueel: Antwerpen is een zionistisch en racistisch bolwerk" - omdat wij de uitspraak van Karim Hassoun van de AEL hebben overgenomen.

Of om de lijn verder te trekken, je zou ook kunnen stellen "Indymedia: we zullen de Gazastrook in een hel veranderen" omdat jullie eveneens de tekst uit Yedioth citeren.

Een omgekeerde logica. Maar dat zijn we wel meer gewoon terug te vinden op jullie website.

De redactie
Joods Actueel

p.s. je kunt dit ook niet vergelijken met artikels die wij aanhalen uit Indymedia omdat het daar gaat om stukken die niet zijn overgenomen van externe bronnen, doch door een Indymedia medewerkers zelf werd geschreven en door de redactie goedgekeurd.

lees dit maar eens, een gematigd standpunt,

Welvaart en vrede voor palestijnen komt in zicht, tot ongenoegen van NGO's die de subsidie-vetpotten voor het onderhoud van hun beschimmelde ideologie elders zullen moeten zoeken.

(Belga) Europees Commissaris voor ontwikkeling en internationale hulp Louis Michel heeft maandag op bezoek in de Gazastrook uitgehaald naar Hamas. De islamitische beweging, in 2006 winnaar van de allereerste democratische verkiezingen in de Arabische wereld, heeft volgens Michel een "vernietigende verantwoordelijkheid" voor de Israëlische militaire campagne die Gaza in de as heeft gelegd en zo'n 1.300 doden heeft geëist.
Hamas "is een terreurbeweging en moet als dusdanig aan de kaak gesteld worden", zei de Belgische eurocommissaris op een persconferentie in Jabaliya. Michel is voor een tweedaagse "humanitaire missie" in de Gaza en Israël. Maandag, de afsluitende dag, staat nog een onderhoud met de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken, Meir Sheetrit, op het menu. "De publieke opinie heeft er genoeg van dat wij steeds maar geld ophoesten - zij het de Commissie, de lidstaten of de grote schenkers - voor infrastructuur die daarna systematisch vernield wordt", zei Michel. (DWM)

tja

het is al langer geweten dat christophe leugens verkondigd en het niet nauw neemt met de feiten en dan heeft ie nog het lef om een artikel te schrijven om journalisten die leugenaars interviuewen aan te vechten,

ie zou best eens deftig werk zoeken ipv zich te laten financieren dr de vlaamse gemeenschap

het volledige plaatje....

Natuurlijk had Louuis Michel het niet alleen over Hamas.....

Op het 7 uur journaal kon iedereen zien hoe Michel in de eerste plaats de bombardementen op Gaza veroordeelde. Hij vindt dat zoiets in tegenspraak was met het internationale recht. Nadien vertelde hij erbij dat Hamas een terroristische organisatie blijft. Dit is zeker niet mijn visie op de feiten. Het is de visie van Louis Michel. Ik ben ten minste eerlijk om een visie die niet de mijne is volledig weer te geven, u niet, meneer Vos. Wees in het vervolg volledig en schrijf niet alleen wat in uw voorgeprogrammeerde kraampje past. Want dat is nu concreet wat men desinformeren noemt.

@:-)
Het staaltje van meneer Vos ziet u een concreet staaltje van verzwijgen en inforematie achter houden. kortom leugens. Dat is iets anders dan het vage 'het is al langer geweten dat'...

aan de redactie van Joods Actueel

Een citaat overnemen van AEL is nog wel wat anders dan een heel stuk overnemen zonder commentaar of duiding. Joods Actueel kan je ook niet vergelijken met Indymedia.be. Hier is het duidelijk dat iedereen kan posten. In het geval van dat extremistische en moordzuchtige artikel van Hanoch Daum heeft de redactie van Joods Actueel er wel degelijk voor gekozen om het over te nemen en af te drukken. Ik vermoed omdat jullie dat een "interessante" stem vinden. Als ik de andere redactionele stukken in Joods Actueel lees, vrees ik zelfs dat jullie er gewoon achter staan.

Andere Joodse Geluiden, en de NOOD eraan

Respect:

http://www.eajg.nl/index.asp?navitemid=12&type=3&item=1862:
"Een Ander Joods Geluid
Pro-Israëlische lobby in België
04-09-2008
Een mede door EAJG middels ondertekening ondersteund opiniestuk van het Belgische platform voor vrije meningsuiting, naar aanleiding van een hetze rond debat op de Gentse feesten over Israël en Palestina.
(...)

Op de website van de Stad Gent regende het beledigingen en gratuite beschuldigingen aan het adres van organisator Eric Goeman, die zelfs vergeleken werd met Goebbels. Eric Goeman staat nochtans bekend als iemand die al jaren waarschuwt voor extreemrechts. Hij was de trekker achter diverse herdenkingsplechtigheden rond de slachtoffers van de Holocaust. Ironie: nu blijkt dat net het Vlaams Belang in de persoon van Ortwin Depoortere – een zelfverklaarde aanhanger van Verdinasoleider en antisemiet Joris van Severen – het initiatief heeft genomen om rond de hele kwestie een interpellatie bij het Gentse stadsbestuur in te dienen voor de komende gemeenteraadszitting op 1 september 2008. Het doel is duidelijk. Na 19 jaar wil de extreemrechtse partij, die zich graag zelf voorstelt als slachtoffer van de vrijemeningsuiting, de debatten muilkorven.

De pro-Israëlische lobby viseerde ook een andere activiteit op de Gentse feesten door elektronische berichten te versturen aan het adres van Amnesty International, waarin gewaarschuwd wordt voor medewerking met een organisatie als Vrede vzw die met "propaganda het antisemitisme opwakkert in de scholen en bij allochtonen". Telkens opnieuw blijkt het om dezelfde groep te gaan van mensen uit de omgeving van het maandblad 'JOODS ACTUEEL'"

Andere Joodse Geluiden, en de NOOD eraan:
www.BLOGGEN.BE/JESJOEROEN
http://www.der-jid.org/index-Dateien/Page436.htm-ANTWERPEN

http://www.eajg.nl/index.asp?navitemid=124&type=3&item=2138:
Oproep van IJAN: wij zullen niet zwijgen over Gaza
16-01-2009
Manifest van de International Jewish Anti-Zionist organisation

We stand with the majority.
We will not be silent on Gaza

(...)

The International Jewish Anti-Zionist Network (IJAN) is a growing international network of Jews whose Jewish identities are not based on Zionism but on a plurality of histories and experiences. We share a commitment to participation in the legacy of struggles against

colonization and imperialism. As such, we struggle against Zionism and its manifestation in the State of Israel's historic and ongoing ethnic cleansing of the Palestinian people and the confiscation of their land.

International Jewish Anti-Zionist Network - http://www.ijsn.net/home/

Canada :: Europe :: India :: Israel :: Latin America :: Morocco ::United Kingdom :: United States

Marxisten met een

Marxisten met een beschimmelde ideologie hebben nog steeds geen geweten vandaar de leugenachtige titel van uw betoog over Joods Actueel? Joesjeroen is een eenmansorganisatie met één twijfelachtige figuur zijnde Borreman, een aanbidder van het 'democratisch' regime in Iran Nadat een rechtbank in Keulen toestond dat men de Joodse Hecht-Galinsky haar uitspraken tav Israël wel degelijk als antisemitisch mag bestempelen ook al is ze joods hoop ik dat Borreman, Pappé spoedig hetzelfde lot ondergaan voor hun jennerij. Bovendien is het te hopen dat Jihadscanderende figuren zoals in Nederland (Vanbommel en zwarte Gretta) ook tussen gepakt gaan worden want dat loopt een beetje de spuigaten uit. Hoogtijd dat de subsidie vetpotten voor de linkse loosers gesloten worden.

Huub van de joodse hobby

Gaza veranderen in een hel?

Het is er al decennia lang een hel!!!!!

christophe

Gepost door christophe
23.01.2009