Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / Gaza

Israëlische soldaten getuigen over oorlogsmisdaden in Gaza

Van eind december tot half januari voerde Israël een zwaar offensief op ingesloten weerloze burgers in de Gaza strook. Het 22 dagen durende offensief kostte naar schatting aan meer dan 1400 Palestijnen het leven, maakte duizenden gewonden en nog eens duizenden dakloos. Het geweld op de Palestijnen in Gaza was zowel buitensporig als wreed.

Lees meer / 2 comment(s)

Gaza: "Wiped off the map"

Dit is ee n trailer van een documentaire van een Spaanse groep die in Gaza tijdens de invasie filmde. De filmploeg hoopt een realistisch beeld te kunnen bieden van binnenuit. Zij waren de enige buitenlandse filmploeg die daar toen aanwezig was en konden tijdens de hele invasie filmen. Aangrijpende beelden...

Lees meer / 4 comment(s)

Joods Actueel: we zullen de Gazastrook in een hel veranderen

Voor oorlogszuchtige en extremistische literatuur moet je tegenwoordig in het maandblad Joods Actueel zijn. Het januarinummer, zeg maar het oorlogsnummer, loopt over van de haat tegen iedereen die ook maar de minste kritiek durft te formuleren op het bloederige offensief van het Israëlisch leger in de dichtbevolkte en uitgehongerde Gazastrook.

Lees meer / 9 comment(s)

Avaaz.org roept op voor 'balanced media' over conflict in Gaza

Jon Stewart van 'The Daily Show' laat snedig zien waar het probleem zit met 'unbalanced media' coverage on the Gaza conflict.

http://www.youtube.com/watch?v=MRAeAiZW4Zk

Lees meer / 0 comment(s)

Gaza's destruction revealed

Na het drie weken durende offensief keren de overlevende Palestijnen terug naar wat ooit hun huis of wijk was geweest in Gaza... Beelden van de niets en niemand ontziende Israelische ravage aangericht in Gaza...

Lees meer / 0 comment(s)

We will not go down (Song for Gaza)

De Amerikaanse muzikant en producer Michael Heart schreef deze song ter ondersteuning van de Palestijnen in Gaza. Je kan de de song gratis downloaden van zijn website. Hij roept iedereen op om na het downloaden een vrije donatie te doen aan een organisatie die de Palestijnen ondersteunt.

Lees meer / 0 comment(s)

Beeldmateriaal van Al Jazeera over Gaza vrij beschikbaar op het net

De Arabische nieuwszender Al Jazeera zet beeldmateriaal uit Gaza onder een Creative Commons licentie op het net. Dat betekent dat iedereen het materiaal gratis mag verspreiden, gebruiken en bewerken. Burger- en professionele journalisten mogen dus voortaan gratis dit materiaal monteren en verspreiden via hun medium.

Lees meer / 0 comment(s)

Mag een journalist zomaar leugens van geïnterviewde publiceren?

Mag een journalist zomaar leugens verspreiden die door een geïnterviewde worden opgedist? De regering Bush verspreidde in de aanloop naar de oorlog tegen Irak 935 manifeste leugens. Leugens die één voor één werden overgenomen in kranten en tv-journaals. Journalisten wassen hun handen in onschuld. Zij citeerden enkel een officiële bron.

Lees meer / 6 comment(s)

Countdown Café

Wegens verbouwing geopend.

Countdown Cafe.jpg

Lees meer / 1 comment(s)

Gentse hoogleraar Marc Cogen stelt voor om Gaza te ontvolken

In het radio 1-programma Vandaag mocht de extremistische professor Marc Cogen ook eens zijn licht laten schijnen op de oorlog in Gaza. Veel werden we daar niet wijzer van. Kon ook moeilijk anders. Marc Cogen is hoogleraar Internationaal Recht aan de Universiteit Gent, maar werkte zich de afgelopen jaren in de kijker als moderne kruisvaarder tegen de islam. In oktober 2007 was hij één van de sprekers op de Vlaams Belang-conferentie tegen de islam georganiseerd door de ondertussen veroordeelde geweldenaar Bart Debie.

Lees meer / 25 comment(s)

De media-oorlog om Gaza

Israël laat geen journalisten toe in Gaza. De nog aanwezige journalisten zijn zelf een doelwit voor de Israëlische precisiebombardementen. Volgens Press Emblem Campaign (PEC) sneuvelden er reeds twee journalisten in Gaza. Die journalisten kwamen om het leven bij bombardementen en aanvallen tegen de Palestijnse media. Zo werd Al Aqsa TV vernietigd tijdens een Israëlisch bombardement en werden ook de lokalen van de krant Al-Resalah gebombardeerd.

Lees meer / 10 comment(s)

Media-activisme tijdens VRT-journaal

gazamanif.jpg

Ja, wat doe je als persberichten sturen niet helpt en als je vindt dat de media veel te weinig aandacht besteden aan het protest tegen de Israëlische gruweldaden in Gaza?

Zelf maar reporter spelen!

Een jongeman slaagde er in om de betoging van 31 december in het eerste item van het druk bekeken 7-uurjournaal van Eén aan te kondigen. Hij wurmde zich naast Goedele Devroy die een stand up deed in de Wetstraat. En Goedele Devroy bleef er cool onder en moest zelfs even glimlachen. Zowaar.

http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/mediatheek/1.443058

Lees meer / 1 comment(s)

Waar ging het fout?

where did it go wrong.jpg

De mandarijnendief.

Lees meer / 0 comment(s)

Beelden Egyptische voetballer Abu Trika gecensureerd

Abutrieka.jpg
Het hele verhaal begon toen de bekende Egyptische voetballer Mohamed Abu Trika een goal scoorde tegen...

Lees meer / 0 comment(s)