Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

MS13 (Mara Salvatrucha), nu ook in België ?

MS13 (Mara Salvatrucha), nu ook in België ?

Mara Salvatrucha, MS13 is een jeugdbende in Noord-en Midden Amerika. Er zijn zelfs bendeleden gesignaleerd in Spanje. MS13, is één van de gevaarlijkste bendes in de wereld.

R5034142.jpg

MS13 Mara Salvatrucha. Stuivenberg, Antwerpen.

De oorsprong van deze bende begon in de Amerikaanse stad Los Angeles in de jaren 1980. De bende werd daar opgericht door jongeren uit El Salvador die de burgeroorlog ontvluchten en in de achterwijken van Los Angeles leefden. Deze bende is ontstaan omdat ze vaak bedreigd werden door zwarten en Mexicaanse bendes. Het was oorspronkelijk geen gewelddadige bende. Door het toenemende geweld is de bende uitgegroeid tot een zeer gewelddadige bende. Door het beleid van de Verenigde Staten om veroordeelde bendeleden naar het land van herkomt uit te zetten, begon de bende in Midden-Amerika te groeien. In de Verenigde Staten alleen al zijn er naar schatting 60.000 leden. De meeste leden zitten in El Salvador.
Tijdens een wandeling in de buurt van Stuivenberg (Antwerpen) zie ik een graffiti op de muur, MS13 ... nu ook in België ?

MS 13/18

Neen,

Volgens mij is het jongelui die zich bezighoud mensen afteschrikken. Deze is erg slecht gemaakt, je ziet gewoon da het niet van de echte bende is

Ja, er is al een klein bende

Ja, er is al een klein bende in belgië dat 'samenwerkt' met MS13(hoewel het in België nog niet zo erg is aan het aflopen.)

Een paar van de gangsters, van mexicaanse afkomst zijn opgepakt wegens moord en drugs. Hoewel ik er niet zo zeker van ben of ze echt wel mensen hebben vermoord.
Ze zijn herkenbaar geworden doordat ze een tatoe op hun hand (of andere plaatsen op hun lichaam plaatsen.) Het tatoe bestaat uit 3 punten die samen een driehoek vormen.

heb in oostende ook ms 13

heb in oostende ook ms 13 grffiti gezien ook van raw 13 maar weet ni wa da is

ms 13 zal hier nooit

ms 13 zal hier nooit voorkomen
da zijnn allemaal praatjes
die grafitie zie ik ook vaak in genk
dii mense zei gestoort hier vind ge die ni
da zijn allemaal praatjes
hahahahah

ms 13

hmm, mer die staat er al lang zene. zeker een jaar of 3 als t ni meer is. lijkt me nu ook ni zo echt idd.