Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Het nieuwe leven volgens Reverze

Het nieuwe leven volgens Reverze

Flitsende lasers, grote schermen, vele decibels en het Sportpaleis mét Lotto Arena tot de nok gevuld met jonge meisjes en jongens. Dat waren de ingrediënten van een geslaagd feestje afgelopen zaterdag. Reverze bood vele groten namen aan als Dark-E, Headhunterz vs Wildstylez, maar ook echte iconen als DJ Coone.

B-Day Weekend 041.jpg

Reverze - Creation of Life
© 2009 - StampMedia - Tina Depuydt

Met als slogan ‘The Creation of Life’, stond Reverze garant voor een aparte ervaring. Waar deze slogan precies voor stond, was me aanvankelijk niet geheel duidelijk, maar dat zou later wel blijken. Voor dit dance event werden zowel het Sportpaleis als de Lotto Arena gebruikt. Mensen die een duurder ticket kochten, konden vrij switchen tussen de twee zalen.

Complexjongens en halfnaakte meisjes

De muziek trok veel jongeren aan die elk in hun eigen, aparte stijl kwamen feesten. Raf Warsen licht toe: “Je ziet hier alle soorten van mensen. Hardcore feesters met hun typerende Lonsdale kledij, complexjongens met hun haar in de lucht en meiden met nauwelijks iets om het lijf of het is fluorescerende kledij. Maar het leuke aan Reverze is dat wij allemaal gewoon samen dansen op, en genieten van de muziek.”

Geen drugs…

Zoveel jongeren, dat vraagt natuurlijk om extra beveiligingsmaatregelen. Een bezorgde moeder vertrouwt me toe dat als zij niet overtuigd was van de immense beveiliging, ze haar dochters vast en zeker geen toestemming zou geven voor het feestje. “Als mama ben je natuurlijk ongerust. Je hoort zo vaak dat op zulke feestjes drugs in de drankjes van mensen gedaan wordt, of dat er dealers en geweldplegers tussen het publiek zitten. Toch heeft de security me verzekerd dat ze zeer streng zouden optreden. Dat heeft me enigszins gerustgesteld.”
En veiligheidsmaatregelen zijn er inderdaad: agenten met drugshonden, agenten voor tijdens en na het feestje, agenten die ook in de zaal een oogje in het zeil houden en een externe bewakingsfirma. Er is ook een nultolerantiebeleid tegenover drugs. Wie dealt, gebruikt of gewoon in het bezit is van drugs, wordt meteen afgevoerd naar het politiecommissariaat.

… maar wel een beetje drank

Duizenden mensen sprongen een hele nacht al lachend in de lucht, met een hart dat niet meer van zichzelf pompte, maar geleid werd door de luide bass-pulsen van de hardstyle-dj’s. “Grandioos was het. De bas die mijn lichaam liet meevoeren met de massa. De lichten van de stroboscoop en de drank brachten mijn lichaam naar een nieuwe dimensie,” zo verklaarde een poëtische, maar lichtjes dronken feestganger achteraf.

Een nieuwe dimensie, een nieuwe wereld, een nieuw leven, … ‘The creation of Life’. En zo is die onduidelijkheid meteen de wereld uitgeholpen.

Meer info: www.reverze.be

© 2009 – StampMedia – Kamal Kharmach

Wat the fuck is dit? reclame

Wat the fuck is dit? reclame voor een discotheek? Op indymedia?