Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Pechvogel op Antwerpse Meir

Pechvogel op Antwerpse Meir

Op vrijdag 13 maart was de Antwerpse Meir getuige van een erg luguber beeld. Een reusachtige vogel landde donderdagnacht in de winkelstraat, maar stierf ter plekke. De stoffelijke resten lagen een hele dag lang voor het warenhuis Inno. Deze eigenaardige gebeurtenis is het werk van kunstenaar Benjamin Verdonck.

Een gesprek met kunstenaar Benjamin Verdonck over “Kalender 09″.

Zie je geen audiospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download audio (1.21 MB)

vogel(c)koenbroos.jpg

Kalender 09

De dood van de vogel past binnen het project “Kalender 09″ van de kunstenaar. Op belangrijke datums zorgt hij steeds voor een verrassend kunstwerk dat bij die dag hoort. Zo past de “pechvogel” bij vrijdag de 13e. Een heel jaar lang maakt hij werk in de publieke ruimte. “Een ruimte is in tegenstelling tot een theater zeer toegankelijk, zo kan iedereen in contact komen met mijn kunst”, vertelt Benjamin Verdonck.

Nieuwjaar van de bomen

De dode vogel is lang niet Verdoncks eerste actie. Dit jaar hing hij bijvoorbeeld ook al drie lege reclameborden in het station van Berchem, en vierde hij het joodse “Nieuwjaar van de bomen” door lukraak in de Antwerpse binnenstad kerstbomen aan te planten. Van elke actie verschijnt er steeds een filmpje op youtube.

Meer info: www.kalender09.be

© 2009 – StampMedia – Thomas De Ridder

Pechvogel....kunst?????

ZIEKELIJK!!!!! Moest bestraft worden!!! Waar zit GAIA?

loser Adam!

loser Adam!

ziekelijk vind ik die actie

ziekelijk vind ik die actie niet, ziekelijk vind ik eigenlijk net al die mensen die in grote hordes komen kijken en de ramptoerist uithangen. wat bloed en wat politie en meteen is er een volkstoeloop van jewelste. ik vind het de taak van kunst om zulke tendensen in de maatschappij aan te tonen. chapeau voor de kunstenaar!

dit is gewoon walgelijk! ik

dit is gewoon walgelijk!
ik heb de hele dag liggen denken dat dit egt gebeurd was.
tot ik op het nieuws het bericht hoorde dat dit fake was!!!
gaia moet hier tussenkomen!!!!!!!!!!!

SCHANDALIG!!!!!