Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Toegekomen op het Anti-Nato actiekamp in Straatsburg

Toegekomen op het Anti-Nato actiekamp in Straatsburg

onderweg.JPG

Met zes indymediamedewerkers trokken we vandaag met de mobilhome richting Straatsburg. Na een rit van ongeveer zes uur komen we toe op het actiekamp. Hier zullen de vredesactivisten de ganse week allerlei acties voorbereiden tegen de Nato-vieringen in Straatsburg en Kehl. In het kamp organiseren de vredesactivisten ook een alternatieve anti-Nato tegentop. Het anti-Natokamp is gelegen in Ganzau een 6-tal kilometers van Straatsburg. Onderweg naar het kamp zagen we overal borden met de mededeling dat op 3 en 4 april die en die autosnelweg zal afgesloten worden. Het belooft.

Men verwacht een 4000-tal activisten. De camping, een groot domein van enkele hectares werd door de stad ter beschikking gesteld aan de activisten. De camping is ingedeeld in vier zones. We mogen ons in zone 1 zetten vlakbij de alternatieve mediatent en het infopunt. We hebben heel lang getwijfeld om al dan niet een kamper of camionette te huren om ter plaatse te kunnen werken en materiaal op te bergen. Omdat er heel lang weinig bekend is over mogelijke infrastructuur om te werken hebben we dan toch de kamper gehuurd. Uiteindelijk blijkt de kamper een super goed idee te zijn.

We komen toe in de vooravond. Er is nog niet veel volk op de camping. We zetten onze kamper op de toegewezen plaats. En krijgen te horen dat de actiekeuken Rampenplan een vegetarische avondmaal heeft klaargemaakt aan de andere kant van de camping. Met onze borden in de hand trekken we hongerig richting eetzone. Voor een kleine donatie konden we genieten van een heerlijk warm vegetarische avondmaal. Zo’n warme keuken is toch wel belangrijk op zo’n actiekamp. Verkleumd actie voeren gaat nog maar als je en hongerig en verkleumd bent zal je tot niet veel actie in staat zijn. En zeker niet een ganse week.

Tijdens het eten horen we een alarmsirene. We dacht oh ze zijn aan het testen. Toen kwam iemand er ons attent op maken dat het om een echt alarm gaat en dat we ons moesten verzamelen aan het infopunt. Daar werd ons verteld dat de politie in de omgeving van het kamp controles uitvoerde. Iemand wilde de controle ontwijken en is opgepakt.

Nadien wandelden we terug naar onze camper. Onderweg zagen we een bus toekomen met activisten. Zouden dat de Belgen zijn? Even luisteren. En ja hoor het is de groep van Vredesactie die met een volle bus toekwam.

In de camper check ik of ik wifi kan ontvangen. Een paar zwakke netwerken maar helaas gesloten. Ik trek naar de mediatent waar ze me een paswoord geven. Handig, gewoon surfen in de kamper.

aandeslag.JPG

feedback transmission accomplished

Hou jullie goed daar!!

Ik volg het vanop mijn balkon in de zon.

The Dream Team

Gosh, people you look great.
Good luck with the work and have fun as well ;-)

no nato no

wij duimen voor jullie en volgen alles op de website

Tof

Hey Kel,

Tof om dit nadien nog eens te kunnen lezen op de blog,
thanks,
Jan

Keltoum

Gepost door Keltoum
01.04.2009