Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

NMBS gooit gevonden voorwerpen in openbare verkoop

NMBS gooit gevonden voorwerpen in openbare verkoop

De NMBS telde vorig jaar 38.936 verloren voorwerpen die op de trein werden achtergelaten. Duizenden tassen, jassen, truien en paraplu’s vullen de rekken van de bevoegde dienst. Niet afgehaalde voorwerpen worden na 14 dagen verscheept naar een centrale bewaarplaats. Alles wat dan niet binnen zes maanden de deur uit is, wordt openbaar verkocht.

Zie je geen audiospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download audio (4.11 MB)

Het zou je maar eens overkomen. Gehaast spring je van de trein om op tijd op je afspraak te geraken. Door al die drukte en omdat de trein vertraging had, raap je snel je spullen bij elkaar. En dan komt plots het besef dat je laptop nog steeds op het bagagerek in de trein ligt…

Annouar Abdellati en Hassan Belorf gingen poolshoogte nemen bij de Dienst Verloren Voorwerpen in het Centraal Station van Antwerpen. Ze zochten uit hoe je je spullen terugkrijgt en hoeveel dat kost.

© 2009 - StampMedia - Annouar Abdellati & Hassan Belorf