Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Lappersfortbos sympathisanten op bezoek bij Fabricom in Oostakker

Lappersfortbos sympathisanten op bezoek bij Fabricom in Oostakker

GENT -- Op vrijdag 17 april 2009 omstreeks 14 uur brachten zo'n 30 tal sympathisanten van het Lappersfortbos een onverwacht bezoek aan de kantoren van Fabricom in Oostakker. In gekke kleren en samen met een zak vol boselementen zetten de sympathisanten de gebouwen van het bedrijf voor een vijftal minuten op stelten. Hiermee wou men nog eens alle aandacht vestigen op het feit dat Fabricom onverbeterd door gaat met haar plannen voor de verkoop van een stuk van het bos met een daaraan vastgekoekte bouwvergunning voor nog meer industrie.

fabricom.jpg

De sympathisanten deelden hierbij ook flyers uit aan de werknemers van Fabricom/Suez met de boodschap dat meer dan 60 industriegebieden braak liggen in en rondom de stad Brugge. En dat het dus eigenlijk absurd is om aan de verkoop van het laatste stukje te redden Lappersfortbos een bouwvergunning vast te koppelen. "Zeker in de huidige situatie van ons land is het bijna onze plicht iedere boom te beschermen, anders wordt Belgie, maar dan vooral Vlaanderen een grote betonnen stad, waar geen plaats meer is voor bos, en dus ook geen plaats meer voor vogels, vossen, konijntjes... Blijkbaar gaat ook hier geld boven levensnoodzakelijke bossen want een bouwvergunning betekend dat de grond duurder verkocht kan worden!" aldus de actievoerders.

fabricom (2).jpg
fabricom (3).jpg
fabricom (4).jpg
fabricom (5).jpg
fabricom (6).jpg
fabricom (7).jpg
fabricom (8).jpg

de verzinsels van de

de verzinsels van de reguliere pers

check volgende link!

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DK2961QH

:-S

Ja, echt he. Katrina was niets vergeleken met de ravage bij Fabricom...