Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Antwerpse klachten

Antwerpse klachten

Op 26 april bulkte de stad van culturele en sportieve activiteiten. Deze werden doorkruist door twee initiatieven die beide klachten verwoorden die Antwerpenaren aanbelangen.

DSC0950.jpg

Het 'Klachtenkoor' verzamelde via het stedelijk project 'Liefhebber' kleine en grote verzuchtigingen, die uiteindelijk verwerkt werden in liederen. Een vrijwilligerskoor onder artistieke begeleiding van Tijl Bossuyt en muzikale begeleiding van Dirk De Nef bracht tijdens deze erfgoeddag de liederen ten gehore op diverse locaties in de stad (KMSKA, Centraal Station, Park Noord). Zulke klachtenkoren bestaan over de hele wereld, van Alaska tot Korea. De finnen Tellervo Kalleinen and Oliver Kochta-Kalleinen zijn de bedenkers ervan en het allereerste klachtenkoor ging van start in Birmingham.

'Ademloos' moet niet meer voorgesteld worden. Zij ijveren voor een sanering van de Antwerpse agglomeratie wat betreft fijn stof en lawaaihinder, en zijn in die hoedanigheid ook bezorgd over het geplande Lange Wapper project.
Op 26 april hadden ze meerdere infostandjes verspreid, o.a. langs het parcours van de '10 miles', het KMSKA en in de Hoogstraat.

Zie ook Luc's reportage

DSC0954.jpg
DSC0956.jpg
DSC0962.jpg
DSC0964.jpg
DSC0966.jpg

"Overal is't al tram in de straat, afgeladen vol, geen lucht, te warm, hersenen op hol, holle koppen dol, we slaan erop los en erover, we sidderen, schudden en beven op de cadans van't zwoegen en zweven over ijzeren rails onder stalen draad, we sidderen, schudden en beven!
Maar vroeger was het niet beter. Ook in de tijd van paard en kar klaagde men van stront en merde, van grofverdiende stank voor dank. Slecht vervoer is van alle tijden. Altijd te traag, altijd te vies, altijd te vol, verlies van tijd als je in de stadstram rijdt." (uit de folder)

DSC0968.jpg
DSC0970.jpg
DSC0972.jpg
DSC0976.jpg

"Kan 't niet wat rapper, kan 't niet wat rapper, ik moet ergens zijn. Allez mon cher, vooruit met de geit, ik wil dat je je lied voortrijdt." (uit de folder)

DSC0977.jpg
DSC0967.jpg
DSC0973.jpg
DSC0979.jpg
DSC0982.jpg