Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

"Boussoufa onterecht hardhandig aangepakt"

"Boussoufa onterecht hardhandig aangepakt"

De Anderlecht-voetballer Mbark Boussoufa werd afgelopen zondag door de politie in een Brusselse café/snack hard aangepakt. Volgens de politie was de voetballer weerspannig en weigerde zijn identiteitskaart te tonen. "We konden ook niet weten wie hij was," stond er in Het Laatste Nieuws van vandaag. Met daarbij een foto van een arrogant kijkende Boussoufa. We gingen naar de zaak aan het Brusselse Zuid station op zoek naar getuigen. Hicham Achrayah, de eigenaar van de café/snack 'Cafetaria Tetouane", weerlegt het verhaal. Volgens Hicham was Boussoufa helemaal niet weerspannig zoals in de kranten werd geschreven. En hij is wel degelijk herkend door de politie als Boussoufa.

Volgens Hicham is Boussoufa een vaste klant van zijn zaak die vooral Anderlecht supporters aantrekt. "Die zondagmiddag was het rustig in de zaak. Boussoufa en zijn neef waren er rustig iets aan het drinken. Er zaten in totaal 10 klanten. De politie stormde binnen met 15 man. Ze riepen dat er een razzia was en vroegen iedereen de handen op tafel te leggen, wat Boussoufa ook deed. Eén van de agenten herkende Boussoufa en groette hem bij naam. Toen vroegen ze iedereen de identiteitskaart. Boussoufa vroeg hen waarvoor dat was en dat ze toch wisten wie hij was. Hij zei hen dat zijn identiteitskaart in de wagen lag. Een andere agent snoerde Boussoufa en zijn neef de mond en sloeg hem hardhandig in de boeien en gooide hem letterlijk in de combi. Al de klanten getuigden hier dat Boussafa helemaal niet weerspannig was zoals de politie in de media had gezegd, " aldus Hicham. In het Laatste Nieuws zei de hoofdcommissaris van de politie Jacques Bertels dat de agenten Boussoufa helemaal niet kenden. Volgens Hicham hebben ze hem wel degelijk herkend.

Toen een Tunesische klant aan de politie zei dat ze toch wisten wie hij was en waarom ze hem dan in de boeien sloegen, antwoordde één van de agenten "omdat hij gisteren slecht heeft gespeeld."

Hicham zei dat hij zelf naar de politie is moeten stappen om meer uitleg te krijgen over de razzia in zijn zaak. De politie zei hem dat ze een anonieme tip hadden gekregen dat er drugs werd verhandeld. "Ze hebben niets gevonden op de mensen of in de zaak," zegt Hicham. "Er was helemaal geen aanleiding om binnen te vallen,"

Hicham vertelde dat Boussoufa ook in het politiekantoor hardhandig is aangepakt en een lichamelijk onderzoek heeft moeten ondergaan. Hij verwees voor de details naar Boussoufa zelf. Boussoufa noemde zich eerder in de pers het slachthoffer van racisme. Ook zijn Club betreurt het optreden van de Brusselse politie. Boussoufa en zijn clubleiding wachten op de resultaten van het intern onderzoek van de burgemeester voor ze gerechtelijke stappen ondernemen.

tof

tof dat er op deze site hierover iets is verschenen, blijven nog de onopgehelderde dood van een Marokkaan in Gent door de politie en de dood van een Marokkaan in Schaarbeek:

http://ovl.indymedia.org/news/2009/04/26166_comment.php#26337