Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Het geld van De Morgen

Het geld van De Morgen

Je zou je gaan afvragen wie van het personeel op De Morgen er nu in de meest benarde positie zit. Zij die ontslagen werden, zij die zoals Liesbeth Van Impe hun ontslag gaven of zij die moeten blijven.

Her en der beginnen er interne nota's op te duiken die je als lezer laten meeproeven van interne keuken op De Morgen. Zo blijkt dat het kaderpersoneel van De Morgen zichzelf in 2008 beloonde met € 250.000 bonussen. Enkel met dat geld zou je wellicht 4 tot 5 personeelsleden aan het werk kunnen houden.

Dat Klaus Van Isacker werd binnengehaald om de krant te hervormen, het personeel en veel van de lezers tegen zich in het harnas te jagen mag ook blijken uit zijn loonbriefje. Dat loonbriefje werd immers per abuis op de verkeerde printer afgedrukt en sindsdien kan iedereen die het horen wil weten dat Klaus 21.000 euro per maand verdient. De helft daarvan is ook in medialand een rijkelijk loon en met de andere helft kan je alweer twee personeelsleden aan het werk houden.

De nota's kan je onder andere raadplegen op de Facebookpagina's van Marc Ernst (lezer van De Morgen) en Jan Haerynck (ex-medewerker van De Morgen)

het nieuws in de 21e eeuw

Facebook als opvolger van kranten als De Morgen?!

han

Gepost door han
27.05.2009

Tags