Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Ocmw-raadslid Huguette Vergison breekt met nationale sp.a-leiding

Ocmw-raadslid Huguette Vergison breekt met nationale sp.a-leiding

Voor het Ternatse OCMW-raadslid Huguette Vergison is de maat vol. Zij verscheurde haar partijkaart nadat bleek dat Vandenbroucke geen minister werd.

DSC_0068.JPG

"Ik zal verder blijven ijveren voor een beter en socialer beleid in gemeente en OCMW. En mij verder blijven inzetten voor de Ternatse gemeenschap in 't algemeen en de kansarmen in 't bijzonder," besluit ze

OCMW-raadslid Huguette Vergison heeft gebroken met de nationale leiding van sp.a. Ze knipte haar partijkaart middendoor en stuurde ze samen met haar ontslagbrief naar nationaal voorzitster Caroline Gennez. Het ongenoegen over de partijleiding dateerde reeds van september, toen de partij besloot om Europees Parlementlid Mia De Vits geen lijsttrekker te maken voor de Europese lijst. Dat Frank Vandenbroucke geen minister werd in de Vlaamse regering was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

"Frank was volgens de evaluatie van De Morgen de eerste van de klas met 8,5/10. Dat hij nu door de partij werd gebuisd is dan ook onaanvaardbaar", zegt het Ternatse OCMW-raadslid. Huguette blijft overtuigd socialist en blijft lokaal als onafhankelijke functioneren binnen de sp.a-gras-groep. "Ik zal verder blijven ijveren voor een beter en socialer beleid in gemeente en OCMW. En mij verder blijven inzetten voor de Ternatse gemeenschap in 't algemeen en de kansarmen in 't bijzonder," besluit ze.

ontslag

Ik deel uw verontwaardiging voluit.

Huguette Vergison

Proficiat Huguette,

Zoals ik je ken, altijd rechtuit. Geen blad voor de mond.
Het hart op de rechte plaats.

Ik ben het volledig met je eens. Rood worden van schaamte moesten ze.
Maar dat kan niet. Rood is immers Socialist.En wie van al diegene die daar het mooie weer maken , durft zich nog socialist te noemen.

Frank ondanks dat ik het niet altijd met je eens was, jij was toch de beste.

Huguette Vergison

Ik ben geen lid van die partij, maar ik zou net hetzelfde doen. We hadden eindelijk eens een minister van onderwijs die visie had en begreep waar het in scholen om gaat. Zoals ik Huguette ken (van heel lang geleden) begrijp ik haar beslissing ten volle en wens haar veel sterkte.