Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Wereldvakbond roept op tot internationale dag van solidariteit met Honduras

Wereldvakbond roept op tot internationale dag van solidariteit met Honduras

Op 11 augustus gaan vakbonden in verschillende landen postvatten bij de ambassades van Honduras. Ze doen dat uit protest tegen de staatsgreep die eind juni de democratische verkozen president Manuel Zelaya het land uitdreef.

De solidariteitsdag komt er op vraag van een internationale missie die van 5 tot 8 augustus een bezoek bracht aan Honduras. De missie bestond uit de Global Union Federations (federaties van vkabonden georganiseerd per sector) en TUCA (de federaties van Amerikaanse vakbonden.

In een persbericht zeggen TUCA en GUFs dat ze getuige waren van de vastberadenheid en de strijdlust van het Hondurese volk dat blijft de straat optrekken om de terugkeer van president Manuel Zelaya af te dwingen.

Het 'Nationaal Verzetsfront tegen de de Coup' organiseert marsen op de twee grote steden van Honduras, de hoofdstad Tegucipalga en San Pedro Sula. Die marsen zouden woensdag 12 augustus moeten aankomen.

De wereld vakbond ITUC roept daarom op om op 12 augustus een verlengstuk te breien aan de solidariteitsdag.

De coupregering in Honduras heeft ondertussen dan toch ingestemd met de komst van een missie van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) op voorwaarde dat de algemeen secretaris van OAS Miguel Insulza enkel optreedt als observator. Coupleider haalden dit weekend uit naar Insulza omdat hij de coup veroordeelde. Het is nog niet duidelijk of de OAS instemt met die voorwaarde.

Door het vertragingsmanoeuvre valt het bezoek van de missie alvast niet langer samen met de aankomst van de couptegenstanders in de twee steden.

De verdreven president Manuel Zelaya verweet in de rand van een bijeenkomst van Unasur (de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties) de VS dat ze veel te mild reageren op de coup. Hij riep Unasur ook op om de Amerikaanse plannen om nieuwe militaire basissen te bouwen in Colombia te veroordelen.

Honduras

Jammer dat deze wereldvakbond zo slecht op de hoogte is wie Zelaya nu eigenlijk is. Deze man is vooral bezig om ieder moment in de spiegel te kijken of zijn hoed nog goed zit. Heeft voor Honduras sinds hij aan de macht was niets gedaan. Behalve dan voor zichzelf.
Kennelijk loopt deze Vakbond achter Chavez aan. En ook deze man is eigenlijk alleen bezig Latijns Amerika in brand te steken. Door het iedere dag over oorlog te hebben en de FARC te steunen.
De FARC verricht hier een afschuwelijke oorlog tegen de burgers van Colombia omwille van meer cocavelden. Gesponsord door de drugs, ontvoeringsgelden en uw vriendelijke vriend Chavez.

?

Spijtig dat u niet zo goed op de hoogte bent.

Mocht Zelaya niets gedaan hebben dan was hij nu nog altijd president. Maar door de minimumlonen met 50 procent te verhogen, door de privatisering van openbare diensten (electriciteit, havens en gezondheidszorg) tegen te houden en door meer inspraak van burgers te eisen botste hij met de belangen van de vijftien schatrijke families die het hele land controleren.

Wat u schrijft over Chavez klopt ook al niet.
http://www.indymedia.be/nl/node/34351