Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Met behulp van 3 kunstenaars zal op 1 september in Herent " misschien" de trein stoppen.

Met behulp van 3 kunstenaars zal op 1 september in Herent " misschien" de trein stoppen.

Vanaf 1 augustus 2009 probeert iemand op een weide naast de spoorweg van Winksele de aandacht te trekken van de treinreizigers. Terwijl de trein voorbijraast, heeft hij 2 seconden om zijn boodschap over te brengen. Elke dag probeert hij meer, probeert hij harder, grootser. Vreemde constructies groeien op de wei. Hij wil dat de mensen uitstappen en de tijd nemen om naar hem te luisteren. Misschien stopt de trein dan op 1 september in Herent
Want op 1 september is er de finale theatervoorstelling in de weide onder de toren. Met muzikanten, dichters, professoren, acteurs, kinderen en dieren. Allen vertellen vanop de toren hun verhaal aan/over de wereld.
Er is taart en tijd en u bent hartelijk welkom.

TOREN / een voorstelling voor pendelaars.

In 1839 reed de eerste trein. Boeren dachten dat de melk zuur zou worden.Menners dat hun paarden zouden steigeren.Dokters voorspelden hersenziektes en schippers vreesden voor hun werk.

Tijdens de maand augustus werkt er een man op de wei van de boer naast het spoor in winksele.
Hij richt zich naar de treinen die passeren en wil iets zeggen. Hij wil dat de trein stopt, iedereen uitstapt, zich zet en hij rustig kan babbelen.

Over vanalles Over wat er in de krant staat, Over het weerOver verdriet
Over de crisis,De wereldorde, ecologie, uitstervende dieren, over trieste reclame, ziekte, domheid en schoonheid, over het begin, het einde en the point of no return.
Over veel Over heel veel

Menno Vandevelde, Michiel Vandevelde en Jozef Wouters vormen het gezelschap MENNO/MICHIEL/JOZEF. Samen maakten ze verschillende theater- en dansvoorstellingen, installaties en performances. vanuit hun verschillende achtergronden - als ingenieur (Menno), danser (Michiel) en scenograaf (Jozef) - willen ze ontroering en verwondering scheppen.

In een steeds complexere wereld waar versnelling alles afvlakt, proberen kunstenaars Menno Vandevelde, Michiel Vandevelde en Jozef Wouters de tijd en de ruimte te creëren om te communiceren. Over kleine dingen die belangrijk zijn, over belangrijke dingen die ingewikkeld zijn. Hun acties starten minimaal maar naarmate de maand vordert, worden ze groter. Ze werken naar 1 september toe. Op die dag nodigen zij 31 gasten uit om te spreken over de wereld.

De drie kunstenaars hebben in een brief aan de burgemeester asiel gevraagd.
"We vragen asiel aan. Want het is hier mooi."

Trein:

As Leuven-Brussel

Vb.: Leuven<->Oostende
Thalys
Leuven<->Brussel-Luchthaven

Bezoek aan Weide:

Fiets:
Gelegen tussen fietsknooppunt 38 en 93

Wei ter hoogte van spoorweg aan de Klein Dalenstraat, 3020 Herent:

Luc Schrijvers