Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

De 'More than music'-tent op Ieperfest

De 'More than music'-tent op Ieperfest

IEPER – Na enkele jaren waarbij de focus op de muziek lag, wil Ieperfest terug meer maatschappelijke zaken brengen. In vergelijking met vorig jaar is de locatie alvast een hele verandering. In een ruime en stevige tent (met planken vloer!) is er een salon geïnstalleerd met enkele confortabele zetels. In de 'zine library' kan men er op zijn gemak, en soms zelfs in stilte, een tijdschrift of een boek lezen. Er naast staan enkele standjes opgesteld van dierenrechtenorganisaties. En achteraan is er plaats voorzien voor spoken words, films en documentaires, voorstellingen en debatten van Indymedia. Hieronder enkele sfeerbeelden.

Foto1.JPG

VegAnarchist Straight Edge Crustcoreband Hello Bastard uit London deden een spoken word over hun afgelopen tour door Israël. Naast vier optredens bezochten zij ook enkele steden in Israël en Palestina. Op Ieperfest deelden ze hun ervaringen met het talrijk opgekomen publiek.

Foto2.JPG
Foto3.JPG
_MG_1468.JPG

Op sommige momenten was het zelfs bijna chillen in de zithoek ...

Foto5.JPG

... of kan je op je gemak wat lezen.

Foto6.JPG

Indymedia.be organiseerde een debat over 'ecologie en media'. Nicolas van PETA sprak over het al dan niet verkocht krijgen van hun boodschap via de mainstreammedia.

Foto7.JPG

Nadien ontstond er een interessant gesprek over sponsoring van je organisatie en de afhankelijkheid die dat met zich mee kan brengen. Volgend jaar alleszins veel meer van dat!