Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Mark Peeters in de cel

Mark Peeters in de cel


[Mechelen 23-08-09] Op het Maanrock-festival werd Mark Peeters na een klacht van een 41-jarige vrouw , die de affiche die hij naar gewoonte placht te dragen 'vrouw-onvriendelijk' vond, opgeleid door de politie. Na visueel onderzoek van de betreffende affiche kreeg de politie het order de man te laten gaan. Hij mocht zich niet meer op de perimeter van het festival vertonen. Hij kreeg nog juist de toestemming zijn drankfles die achtergebleven was op te halen. Toen hij zich daarna terug aanmeldde bij de politie werden hem de boeien aangedaan en werd hij naar het politiekantoor afgevoerd.

"Ik ben ook bepoteld geweest toen ze mij fouilleerden. Op een bepaald ogenblik deed een agent chirurgische handschoenen aan, ik vreesde al dat ik anaal gefouilleerd zou worden, maar dat bleek gelukkig niet het geval." verklaarde Peeters.

Zijn schoenen en sleutels werden hem ontnomen en hij werd opgesloten in een cel, waar hij drie uur verbleef. Dan werd hij plots vrijgelaten, zonder verhoor of verklaring. Wel kreeg hij een factuur voor het 'vervoer met de combi' (100 €). Zijn pamfletten en affiche werden in voorlopige bewaring gesteld en zouden enkele dagen later op te halen zijn bij de dienst "ordeverstoring". Een agent liet zich ontvallen dat een procureur had gezegd dat Peeters vervolgd zou wegens 'oproepen tot discriminatie'. Daarvan werd echter niets op schrift gesteld.

[bron: Mark Peeters, lvb.net]


In Antwerpen doet men minder moeilijk over de affiche.

Vrijheid van meningsuiting

Het is slecht geregeld met de vrijheid van meningsuiting anno 2009. Demonstraties worden verboden en sommige websites blijken tijdelijk uit de lucht te worden genomen.
Uiteindelijk ben ik bang dat ook een website als Indymedia af en toe 'tijdelijk' uit de lucht zal zijn.
Het wordt oorlog.

WALTERito

Gepost door WALTERito
31.08.2009