Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Ademloos: nieuws van het front deel II

Ademloos: nieuws van het front deel II

spoornoord.jpg

De stroom nieuwsberichten over "de lange wapper" en het Referendum van 18 oktober, blijft aanhouden, en het zal zeker de komende dagen/weken niet afnemen. Zo kwam Straten-Generaal naar buiten met het nieuws dat niet alleen ter hoogte van het Sportpaleis de ring zou uitgebreid worden tot 16-18 rijstroken, maar dat de ganse ring kwasi verdubbeld zou worden in breedte door dit onzalig BAM-tracé. Manu Claeys vroeg dan ook aan BAM en de Vlaamse Regering om met deze plannen boven water te komen. Ik dacht nog: misschien overdrijven ze nu wel een beetje.

Maar wat blijkt, het antwoordt via de woordvoerder van BAM was erg verrassend: wij zullen onze plannen niet kenbaar maken voor het eerste het beste actiegroepje. Hallo heb ik dat goed begrepen?

Als een actiegroep zelfs geen inzage krijgt in de plannen, wat dan met de gewone burger zoals U en ik? De BAM heeft dus een heleboel plannen, maar wil ze niet kenbaar maken. Er valt dus heel wat te verbergen. De strategie van BAM is duidelijk in deze: de saucissentactiek. Je snijdt steeds maar heel dunne plakjes af van de worst, zodat niemand het merkt. Op het einde van de rit is natuurlijk ook de worst op. Heel Antwerpen wordt dus door BAM voor debiel aanzien, en meer en meer Antwerpenaars beginnen dit spelletje door te krijgen.

Gelukkig hebben we met Ademloos dit weekend een paar echt geslaagde acties georganiseerd. De Kinderdingen in Park Spoor Noord lopen als een trein: veel volk, ambiance, goede muziek, veel kinderen, en dit ondanks het mindere weer. Het is allemaal erg klein begonnen door enkele moeders die echt geen ander middel meer zagen dan actie te beginnen voeren. Want op vragen werd door BAM steeds weer ontwijkend geantwoord.

Knutselen, tekenen, buttons maken, grime,... het jonge geweld is er gek van . Het is nauwelijks voor te stellen dat ook dit zo mooie Park ook grondig zou verkl**t worden door deze WAPPERbrug die op enkele honderden meters hiervandaan
zou lopen.

Volgende week stelt Jerry Aerts op vrijdag 18 september "dag van de democratie" zijn tempel, de Singel open voor het evenement "Ademloos zwijgt niet". Het namiddag programma is gericht op informatie voor scholieren met info en optredens van Stef Kamiel Carlens, Vitalsky en Eva Buchmann. Verder op woensdagnamiddag wandelen we gewoon op de Grote Markt rond Brabo, zoals dat gebeurde in Argentinië met de dwaze moeders, ten tijde van de vuile oorlog. Ooit zullen ze het begrijpen, de dames en heren uit Brussel die besloten hebben om Antwerpen tot Europese rotonde te maken voor het vrachtverkeer. Hopelijk is het dan nog niet te laat

Voor de Lange Leugen Wapper...

Uit het groot woorden- en liedjesboek van Jack De Graef.

"Leugenaars"

Er zijn gepatendeerde en gefaloueerde leugenaars,
ze liegen dat ze stinken, dat ze zweten, dat ze zwart zien,
hangen aaneen van de leugens. Ze zijn van de eerste leugen niet gebarsten. Ze schieten met spek, ze beuzelen. Ze liegen zodanig dat hun oren lopen, dat ze tenslotte hun eigen geloven.
Ze fineren van alles uit, zuigen van alles uit hunnen duim, uit hunnen groten teen, ze vertellen: uitstrooisels. Van alles wat ze vertellen is geen noot muziek waar, geen schijn van gedacht van. Ze liegen om de deugnieterij kracht te geven...

Vil

Gepost door Vil
14.09.2009

Tags